Obavijesti

Sport

Komentari 50

Dobar dan za hrvatski tenis: I Dodig i Karlović u 2. kolu RG-a

Dobar dan za hrvatski tenis: I Dodig i Karlović u 2. kolu RG-a
1

U idućem kolu Ivana Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca, dok će Ivo Karlović igrati protiv Australca Jordana Thompsona

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig prvi put u karijeri izborio je plasman u 2. kolo Roland Garrosa nakon što je pobijedio Rusa Mihaela Južnija 6-4, 5-7, 7-5, 2-6, 6-3.

Dodig je prošle godine pobijedio u Roland Garrosu u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom, no u 'singlu' nikada nije prošao prvo kolo. U dosadašnjih pet nastupa u glavnom turniru upisao je pet poraza. 

Ovoga puta je nakon velike drame i četiri sata i 16 minuta igre uspio. Dodig je vodio 1-0 i 2-1, no ruski tenisač se oba puta vratio. U odlučujućem, petom setu Dodig je načinio 'break' za vodstvo 4-3, a potom u možda i ključnom gemu, uspio zadržati servis za vodstvo 5-3. Rus se tada raspao i Dodig je novim 'breakom' zaključio meč.

Bio je to njihov treći međusobni susreti i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Južni je pobijedio 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U idućem kolu Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u 1. kolu pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona 7-5, 6-4, 7-5. Bit će to njihov četvrti međusobni susret, a Verdasco vodi 2-1. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. na US Openu.

Dodig je plasmanom u 2. kolu nastavio uspješan dan hrvatskog tenisa na pariškoj 'crvenoj zemlji'. Plasman u 2. kolu izborili su i Ivo Karlović, te Mirjana Lučić-Baroni.

Karlović slavio protiv Montanesa

Po četvrti put u karijeri Ivo Karlović prošao je prvu prepreku na pariškom Roland Garrosu, nakon što je u ponedjeljak slavio u dvoboju veterana protiv 35-godišnjeg Španjolca Alberta Montanesa sa 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5).

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i treća Karlovićeva pobjeda do koje je stigao na prilično uvjerljiv način. Ključnim se pokazao drugi set u kojem je 37-godišnji Zagrepčanin propustio ranu prednost breaka (1-0), a potom morao spašavati dvije set-lopte, jednu u 12. gemu te drugu u tie-breaku. Prednost od dva seta Ivo je kapitalizirao u trećem setu, koji je također otišao na njegovu stranu nakon 13. gema u kojem je iskoristio svoju treću meč-loptu.

Karlovićev najbolji rezultat u Parizu je 3. kolo do kojeg je stigao prije dvije godine. U drugom kolu ga čeka Australac Jordan Thompson.

Branitelj naslova Švicarac Stan Wawrinka proživio je teške trenutke, ali je uspio izbjeći poraz u prvom kolu od Čeha Lukaša Rosola. Wawrinka je slavio u pet setova i tako nije postao prvi pariški branitelj naslova koji bi se oprostio već u prvom kolu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...