Obavijesti

Sport

Komentari 63

Dočekali smo Godoya: Matías u Zagrebu, od danas novi 'modri'

Dočekali smo Godoya: Matías u Zagrebu, od danas novi 'modri'
16

Mladi argentinski nogometaš Matías Godoy sletio je u ponedjeljak u Zagreb i još ga liječnički dijeli od potpisa ugovora s Dinamom. Prvi je put u Hrvatskoj, a posebno mu je drag bivši "modri" Leandro Cufré

VIDEO

Matías Godoy (18) je u Zagrebu! Mladi argentinski nogometni reprezentativac, kojemu se već tepa da je novi Olmo, sletio je u zračnu luku Franjo Tuđman u ponedjeljak oko 14.30 letom preko Pariza kako bi kompletirao prelazak u Dinamo.

Ni loše vrijeme u zapadnoj Europi, zbog kojih su brojni letovi bili otkazani, nije moglo poremetiti njegov let. Za razliku od Godota, lika iz poznate drame Samuela Becketta koji nikako nije stigao, Dinamov Godoy došao je u Zagreb nakon nešto više od mjesec dana kontakata i pregovora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

Momak rođen 10. siječnja 2002. može igrati klasičnu špicu i krilo. Stiže u Dinamo iz argentinskog drugoligaša Atlética de Rafaele, gdje je zavrijedio status reprezentativca Argentine do 15 i 17 godina i u tim uzrastima dvaput osvojio Copa Américu. To objašnjava i tržišnu vrijednost od dva milijuna eura.

Još u nedjelju emotivnom se objavom na Instagramu oprostio od kluba u kojem je ponikao.

"Vječno zahvalan Atléticu de Rafaeli! Zauvijek!", napisao je.

Prvi je put stigao u Hrvatsku, a sudeći prema očekivanjima, u njoj bi se mogao još dugo zadržati.

- Bio je ranije u Europi, igrao je turnire s reprezentacijom u Španjolskoj i Rusiji, a o Dinamu zna da je igrao u Ligi prvaka - kratko nam je rekla njegova zastupnica.

Nakon liječničkih pregleda i potpisa ugovora u utorak Godoy će i službeno postati igrač hrvatskog prvaka. Kako prenose argentinski mediji, do ljeta će biti na posudbi koju Dinamo plaća 300.000 eura, a na ljeto ga može otkupiti za 1,5 milijuna eura uz postotak od budućeg transfera. Formu će za početak hvatati u drugoj momčadi "modrih".

Na Matíasovu licu po dolasku jasno se moglo razaznati nestrpljenje i iščekivanje da se cijeli posao zaključi, a osmijeh na lice izazvali smo konstatacijom da će biti sedmi Argentinac u Dinamu nakon Guillerma Suáreza (2008. - 2010.), Luisa Ibáñeza (2008. - 2013.), Adriána Callella (2009. - 2013.), Leandra Cufréa (2009. - 2012.), Pabla Migliorea (2013.) i Leonarda Sigalija (2014. - 2018.). 

Osobito mu je drago bilo čuti za Cufréa, koji je prije Dinama igrao i za velike europske klubove Romu, Monaco i Herthu, a tko zna, možda će i njega budućnost odvesti u sličnom smjeru, u kojem je nedavno pošao i Dani Olmo.

Pokretanje videa...

01:28
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom