Obavijesti

Sport

Komentari 34

Francuzi srušili Irce na krilima ubojitog Antoinea Griezmanna

Francuzi srušili Irce na krilima ubojitog Antoinea Griezmanna
16

Ipak, zaslužena pobjeda Francuske koja na ovom Euru i dalje ne pruža igre kakve se od njih očekuju, odnosno kvaliteta njihovog nogometa trebala bi biti veća jer posjeduju doista klasne individue

VIDEO

Favorizirani Francuzi morali su se namučiti protiv ponovo borbenih Iraca kako bi izborili kartu za četvrtfinale. Susret Francuske i Irske u Lyonu pripao je 'tricolorima' konačnim rezultatom 2-1 na krilima ubojitog Antoinea Griezmanna.

Motiv Iraca bio je golem jer onaj posljednji odigran u studenom 2009. na prevaru je pripao Francuzima koji su Henryjevom rukom izborili put na Mundijal 2010. u Južnoj Africi.

Francuska ne briljira na 'svom' Euru što je bilo izraženo poslije tri utakmice u skupinama, dok je Irska na čistu upornost i fanatizam teškom mukom izborila treće mjesto koje ih je odvelo u Lyon.

Brady zabio najbrži gol iz penala u povijesti Europskih prvenstava

Didier Deschamps odlučio je u ofenzivi Giroudu dodati Payeta, Griezmanna i Pogbu, dok se Martin O'Neill orijentirao standardnoj irskoj rigidnoj filozofiji.

Baš je Paul Pogba loše ušao u meč - u drugoj je minuti faulirao Shanea Longa u svom kaznenom prostoru što je talijanski sudac Nicola Rizzoli kaznio penalom. Neumoljiv je bio Robbie Brady, irski junak protiv Talijana. Bio je to najbrži pogodak ikad iz penala na Eurima.

France v Republic of Ireland - EURO 2016 - Round of 16

Francuzi nisu pronalazili načina kako probiti čvrstu defenzivu Iraca i prvo poluvrijeme iscurilo je u jalovom posjedu domaćina. Njihov izbornik odmah reagira uvođenjem Kingsleya Comana umjesto N'Goloa Kantea. Krilni napadač za veznjaka, namjera je odmah bila jasna - 'tricolori' idu žestoko u nastavak utakmice.

Deschamps isprovocirao preokret

Vrlo važna informacija u najavi drugog dijela utakmice: Francuska je od svojih 10 posljednjih golova na Eurima, devet zabijala u drugom poluvremenu. Strpljenje je moć u njihovom slučaju, a to se nažalost po Irce manifestiralo u drugih 45 minuta.

U 58. minuti Dimitri Payet začeo je akciju, proslijedio loptu do Bakaryja Sagne koji lijepo s desne strane centrira na glavu Antoine Griezmanna. Moćni ofenzivac madridskog Atletica glavom to sprovodi u mrežu za povratak 'plavih' u život.

France v Republic of Ireland - EURO 2016 - Round of 16

Četiri minute kasnije, potpuni preokret stupa na snagu. Olivier Giroud elegantno odlaže jednu loptu ispred irske obrane, otvara prostor Griezmannu koji sam izlazi na irskog golmana Randolpha i tu greške nema, Francuzi ekspresno stižu do vodstva. Kombinacija Girouda i Griezmanna bila je prezahtjevan izazov za teretnu irsku obranu.

Shane Duffy 'spustio zastore' u Lyonu

Za Irsku predstava završava u 65. minuti ogleda. Ponovo snažni Giroud namješta dobru situaciju Griezmannu, ovaj bježi protivničkoj obrani, ali taman toliko da ga stiže zadnji čovjek obrane Irske, Shane Duffy.

France v Republic of Ireland - EURO 2016 - Round of 16

Klizeći start s leđa čisti je crveni karton i O'Neillovi momci ostaju s čovjekom manje, sasvim opravdano.

Dominacija 'tricolora' se nastavila, Gignac je gađao prečku u 76. minuti, deset minuta kasnije fulao je zicer, a Griezmann je u 92. minuti bio u mat poziciji koja mu je mogla donijeti hat-trick, međutim, Darren Randolph je to zaustavio.

Tjedan dana odmora za 'tricolore'; čekaju boljeg između Islanda i Engleske

Na kraju, zaslužena pobjeda Francuske koja na ovom Euru i dalje ne pruža igre kakve se od njih očekuju, odnosno kvaliteta njihovog nogometa trebala bi biti veća jer posjeduju doista klasne individue.

Protivnika u četvrtfinalu saznat će sutra poslije 21 sat kad svoju utakmicu odigraju Engleska i Island, a svoju iduću utakmicu igraju 3. srpnja u Saint-Denisu. Svakako, važan je fakt kako imaju cijelih sedam dana odmora uoči četvrtfinalnog dvoboja...

Deschamps: Vidjeli ste kako je ispala Hrvatska, ne treba kalkulirati

Oba izbornika imaju svoje viđenje situacije, a francuski izbornik smatra kako ne treba kalkulirati poput Hrvata.

- Bilo nam je jako teško, ali ostvarili smo cilj. Penal na početku utakmice nam je bitno otežao igru, a i Irci su zaista dobro igrali u prvom poluvremenu. U drugom dijelu sam ubacio u igru Comana i počeli smo igrati puno brže. Svima na turniru je teško, vidjeli ste jučer kako je ispala Hrvatska, koju su mnogi vidjeli u finalu. Očito ne treba kalkulirati, ponekad je bolje da unesete malo ludila u igru - rekao je francuski izbornik Didier Deschamps, a nakon njega se oglasio i Martin O'Neill.

- Razočaran sam jer smo dugo vodili i da smo uspjeli izdržati bez primljenoga gola još desetak minuta Francuzi bi počeli paničariti. Ponosan sam na svoje igrače jer su dali maksimum. Prošli smo skupinu i to je veliki uspjeh, no za malo veće domete potrebno je više truda i talenta. Ako Francuzi dokraja odigraju kao protiv nas u drugom dijelu, osvojit će naslov prvaka - rezimirao je irski izbornik.

1/8 FINALA

  • Francuska - Republika Irska 2-1 (Griezmann 58', 62' / Brady (pen.) 2')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome