Obavijesti

Sport

Komentari 94

Dortmund i Real su remizirali: Modrić upisao 50. nastup u LP

Dortmund i Real su remizirali: Modrić upisao 50. nastup u LP
1

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i tako upisao svoju 50. utakmicu u Ligi prvaka (42 utakmice je odigrao za Real, a osam za Tottenham). Odigrao je cijeli susret, a u nastavku je ušao i Mateo Kovačić

VIDEO

Drugo kolo grupne faze Lige prvaka donijelo nam je neke zanimljive utakmice. Hrvatskoj publici zasigurno je najzanimljivija bila ona Dinama i Juventusa, ali svjetske oči bile su uprte u samo dvije momčadi - Borussiju Dortmund i Real Madrid. 'Žuto-crni' i 'galacticosi' su odigrali uzbudljivu utakmicu, a na kraju možemo reći da je Borussia spasila živu glavu, iako je bila bolja većinu utakmice. Susret je završio remijem 2-2.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i tako upisao svoju 50. utakmicu u Ligi prvaka (42 utakmice je odigrao za Real, a osam za Tottenham). Obje momčadi imale su po nekoliko prilika, ali u 17. minuti Cristiano Ronaldo zabija svoj 4. gol Borussiji Dortmund za vodstvo Reala 1-0. Niti jedan igrač nije toliko golova zabio momčadi iz Dortmunda, a zasluge moraju pripasti i Garethu Baleu, koji je odradio veći dio posla.

Praktički ništa nismo vidjeli od Reala u prvom poluvremenu, svega dva puta je prijetio golmanu Bürkiju. Momčad Thomasa Tüchela je pritiskala i pritiskala te na kraju uspjela doći do gola. Pierre-Emerick Aubameyang se našao na pravom mjestu i nakon odbijanca Gonzala Castra spremio loptu iza leđa Keylora Navasa. Bilo je to u 43. minuti.

SOCCER-CHAMPIONS-DOR-MAD

Samo pet minuta kasnije, prije kraja prvog poluvremena, Cristiano Ronaldo postiže svoj drugi gol, ali pomoćni sudac je označio zaleđe. Bez obzira na Ronaldove proteste odluka je ostala i na poluvrijeme se otišlo s 1-1. Dortmundov Julian Weigl je bio jedini igrač u prvom dijelu koji je na odmor otišao sa 100 posto točnih dodavanja (imao je 57 dodavanja).

U nastavku je Borussia prva zaprijetila. Ousmane Dembele, 19-godišnja senzacija koja je stigla iz Rennesa, sjajno je izbacio dva defanzivca Reala i pokušao pogoditi gol na prvu stativu. Lopta je otišla iznad gola. Zatim je probao i Aubameyang, ali njegov udarac je obranio Navas. U 61. minuti priliku je imao i Ronaldo, ali je pucao pored gola.

Sedam minuta kasnije Benzema je pogodio stativu, a Raphael Varane bio je prvi na odbijancu i zabio je za vodstvo 'kraljeva' 2-1. Bio je to njegov prvi gol u 43. nastupu u Ligi prvaka.

SOCCER-CHAMPIONS-DOR-MAD

Zinedine Zidane je nakon gola izvadio Jamesa Rodrigueza i pojačao sredinu uvevši Matea Kovačića. No to nije pomoglo španjolskom velikanu. Borussia se u 87. minuti spasila golom Andrea Schürllea, a Real je i treću utakmicu zaredom remizirao. Zanimljivo je da su sve momčadi s kojima je Real reimzirao igrale u žutim dresovima. Schurrle je ovim golom postao jedini Nijemac koji je za četiri različita kluba zabijao u Ligi prvaka.

Tottenham je u Moskvi uspio slomiti CSKA i pobijediti 1-0 golom Heung-Min Sona (71'), Kopenhagen je razbio Brugge 4-0, a strijelci su bili Denswil (ag 54'), Delaney (64'), Santander (69') i Jorgensen (90+2'). Engleski prvak Leicester pobijedio je Porto s minimalnih 1-0 golom Slimanija (25') i nakon dva kola uvjerljivo je prvi sa šest bodova i bez primljenog gola. Subašićev Monaco remizirao je s Bayerom Leverkusenom 1-1 pogotkom Kamila Glika u 94. minuti. Za Leverkusen strijelac je bio Chicharito (74'). Sevilla je pobijedila Lyon golom Ben Yeddera u 53. minuti, a Sporting je rutinski odradio posao protiv Legije i slavio 2-0 - Ruiz 28', Dost 37'.

Sutra je na rasporedu nekoliko zanimljivih utakmica, igraju Borussia Mönchengladbach - Barcelona, Atletico Madrid - Bayern, Napoli - Benfica i Celtic - Manchester City.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome