Obavijesti

Sport

Komentari 20

Drama u Beogradu: Rusi preko Srbije do finala Eura u futsalu!

Drama u Beogradu: Rusi preko Srbije do finala Eura u futsalu!
1

Rusija je pobijedila Srbiju u polufinalu Eura u futsalu nakon produžetaka 3-2. Beogradska Arena vidjela je spektakularne golove Kocića i Abramova, kao i dramu pred kraj...

VIDEO

Fantastična utakmica polufinala Europskog prvenstva u futsalu. Rusija je nakon produžetaka pobijedila Srbiju 3-2 u beogradskoj Areni pred više od 11.000 navijača. Majstorije Kocića s jedne i Abramova s druge strane, sjajni golovi i potezi za jedno od najdramatičnijih polufinala u zadnjih nekoliko Eura.

Rusi su krenuli odlučnije  u utakmicu i poveli nakon velike pogreške Srbije. U futsalu kad izgubite loptu na svojoj polovici obično stiže kazna. Brazilac s ruskom putovnicom Eder Lima zabio je u 13. minuti za 1-0. Kasnije je ispao tragičar.

Srbija je nakon toga imala sjajnu šansu. Rusi su se zaigrali i vratili golmanu, a da pritom nisu prešli centar. Odlično izvedena akcija slobodnjaka na šest metara, ali lopta je zapela u ruskom bloku nakon što je golman već bio savladan.

Rusi su bili favoriti, no Srbija je imala 11.000 razloga nadati se čudu. Puna beogradska Arena i užarena atmosfera bili su srpska prednost, no Rusi nisu bili impresionirani. Nakon tri i pol minute igre u nastavku Arena je proključala.

Perić je prošao golmana Rusije i pao, sudac nije pokazao na penal. Na prvu, činilo se kako da je to čisti penal, no usporena snimka pokazala je kako sudac možda i nije pogriješio te da je Perić počeo padati i prije kontakta s golmanom.

Prije toga Rusija je otvorila nastavak velikom šansom Kutuzova.

Majstorija Kocića, Abramov odgovara još ljepše

A onda je na scenu stupio Mladen Kocić. Primio je loptu kod centra, jednim pokretom poslao je ruskog Brazilca "po ćevape", gurnuo loptu i poderao mrežu Rusije za 1-1 u 26. minuti utakmice. Robinho je nakon te "finte" izgledao kao da ide do svlačionice po nešto. Loše postavljanje Robinha koštalo je Ruse, a Kocić je zapalio Arenu.

No na tu majstoriju Rusi odgovaraju svojom verzijom. Možda i ljepšom i atraktivnijom. Abramov fenomenalno prebacuje Kocića leđima okrenut od gola i pogađa u gornji kut za novo rusko vodstvo u 33. minuti utakmice.

Crveni i početak drame

Pet minuta prije kraja Eder Lima ruši srpskog igrača, sudac mu pokazuje drugi žuti karton.  

Ruski Brazilac morao je van, Rusija je dvije minute morala igrati s tri igrača u polju, a isključenje za jednog od najboljih ruskih igrača značilo je propuštanje finala koji je Rusija imala u svojim rukama 

Srbija je brzo iskoristila igrača više i zabila preko Miloša Simića, junaka utakmice protiv Ukrajine kojoj je zabio u posljednjim sekundama za pobjedu. 

Drama 29 sekundi prije kraja utakmice. Rusi rade istu glupost kao u prvom dijelu. Robinho vraća golmanu, a da pritom nije prvo prešao centar i Srbi imaju indirekt.

No nisu zabili što je značilo odlazak u produžetke. Rusi su minutu i pol prije kraja prvog produžetka treći put na utakmici poveli. Sjajno izveden aut i Romulo zabija za 3-2. Izdržali su Rusi i plasirali se u finale Eura u kojem će igrati protiv Španjolske koja je pobijedila Kazahstan 5-3.

Rusi su jedanput osvojili europski naslov, 1999. godine u Španjolskoj. Na zadnja dva europska prvenstva gubili su u finalima, u Zagrebu 2012. i Belgiji 2014. godine.

Futsal, polufinale:

Srbija - Rusija 2-3 nakon produžetaka (Kocić 26, Simić 36 / Eder Lima 13,
Abramov 33, Romulo 4 u produžetku)

Španjolska - Kazahstan 5-3 (Bebe 8, Miguelin 17, Raul Campos 18, 39, Alex 27 / Dovgan 4, Leo 36, Zhamankulov 38)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani