Obavijesti

Sport

Komentari 18

Drama u produžecima: Toronto iskoristio lošu večer Miamija...

Drama u produžecima: Toronto iskoristio lošu večer Miamija...
1

'Nismo napravili dobar posao u produžetku. Naši napadi su bili jadni. Osjećamo da smo im darovali pobjedu', rekao je kapetan Heata Dwyane Wade koji je ubacio 17 koševa

VIDEO

Košarkaši Toronta izbjegli su drugi uzastopni poraz na domaćem terenu, nakon što su u noći s četvrtka na petak svladali Miami s 96-92 u produžetku te tako izjednačili rezultat na 1-1 u polufinalnoj seriji NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji. 

Domaća momčad je tako uzvratila Miamiju za poraz u prvoj utakmici serije, kad su gosti slavili u produžetku, iako je bekovski dvojac Kyle Lowry - DeMar DeRozan ponovno potrošio čak 46 šuteva za 38 koševa. No, kako se priča iz prvog dvoboja ne bi ponovila, te se Raptorsi prema američkom jugu zaputili s 0-2 i suočeni s mogućom eliminacijom u četiri utakmice, domaća momčad je odlučila "pokazati mišiće", pogotovo u produžetku koji je Miami izborio tricom Gorana Dragića 10,5 sekundi prije isteka 48. minute.

Miami je u dodatnih pet minuta ostao bez koša sve do 23 sekunde prije završetka produžetka. Nisu ni Raptorsi bili pretjerano raspoloženi, ali je 10-6 u produžetku bilo dovoljno za ukupnu pobjedu 96-92 i mirniji nastavak serije za momčad koja nikada u svojoj povijesti nije otišla dalje od konferencijskog polufinala.

- Nismo napravili dobar posao u produžetku. Naši napadi su bili jadni. Osjećamo da smo im darovali pobjedu - rekao je kapetan Heata Dwyane Wade koji je ubacio 17 koševa, ali je u dodatnih pet minuta uputio svega jedan šut i promašio ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Raptorsi za pobjedu mogu zahvaliti gostima na lošem otvaranju, uz 11 izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, te zatvaranju utakmice, a velike zasluge idu i Jonasu Valančiunasu. Litavski centar je dvoboj završio s 15 koševa i 12 skokova, a do posljednje četvrtine je imao svega četiri poena i pet uhvaćenih lopti. Njegova je uloga bila ključna kad je Toronto stizao zaostatak od sedam koševa u posljednjoj četvrtini, a posebno kad se odlučivalo o pobjedniku. Strijelce domaće momačadi predvodio je DeMarre Carroll s 21 košem, DeMar DeRozan je ubacio 20, a Kyle Lowry 18.

- Ovo je ohrabrujuće. Pronašli smo drugačiji put do pobjede. Sad moramo pronaći način kako pomoći DeMaru i Kyleu da ponovno uđu u pravi ritam - zadovoljan je nakon pobjede bio trener Raptorsa Dwane Casey.

- Bilo je ružno. No, uopće nije važno kako mi igramo, dok god pobjeđujemo. Znali smo da ove utakmice neće biti umiranje u ljepoti - izjavio je DeRozan nakon još jedne ispodprosječne šuterske večeri Torontove vanjske linije.

Goran Dragić je s 20 koševa ponovno bio najbolji strijelac Heata, iako je u prvom poluvremenu morao izaći iz igre nakon što ga je DeRozan nenamjerno udario laktom i rasjekao usnu, zbog čega je slovenski reprezentativac zaradio osam šavova. No, ni on nije bio produktivan u produžetku. Joe Johnson je ubacio 17 koševa kao i Wade, a Hassan Whiteside je završio dvoboj s 13 poena i 13 skokova.

Serija sada seli u Miami, gdje će u subotu (23 sata po hrvatskom vremenu) biti odigrana treća utakmica, a u noći s ponedjeljka na utorak i četvrti dvoboj.

NBA doigravanje - drugi krug

Toronto - Miami 96-92 (pro.)

(rezultat u seriji je 1-1) 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku
ČEKA NAS SPEKTAKL

Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku

Hrvatski rukometaši prije mjesec dana plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu, a danas su doznali i protivnike u skupini. To su Španjolska, Njemačka, Švedska, Argentina i Slovenija