Obavijesti

Sport

Komentari 68

Na krovu Europe! Jugaši su po četvrti put osvojili Ligu prvaka

Na krovu Europe! Jugaši su po četvrti put osvojili Ligu prvaka
1

Hrvatska nakon deset godina opet ima prvaka Europe u vaterpolu! Nakon Egera i Pro Recca, pao je i OIympiacos u finalu u Budimpešti. Jug je najbolja momčad Starog kontinenta

VIDEO

Vaterpolisti Juga četvrti su put prvaci Europe! Nakon velike borbe u finalnoj utakmici završnog turnira Lige prvaka u Budimpešti svladali su grčki Olympiacos 6-4 (1-1, 2-1, 1-1, 2-1). Grčkom sastavu bio je to prvi poraz u cijeloj sezoni.

Nakon 1981., 2001. i 2006., Gospari su ponovno na krovu Europe. Uspjeh je još veći kad se zna da je to prvi put da je Jug trijumfurao u najelitnijem europskom klupskom natjecanju izvan svoga Gruža.

Dubrovčani su pod vodstvom Vjekoslava Kobešćaka prvi put u povijesti kluba osvojili četiri velika turnira u jednoj sezoni. Bili su najbolji u Prvenstvu i Kupu Hrvatske, Jadranskoj ligi i Ligi prvaka.

Marko Bijač s 11 je obrana, od čega dvije ključne u zadnjim minutama, zaslužio nagradu za najboljeg golmana završnog turnira, a hrvatski Brazilac Felipe Perrone, najefikasniji među kapicama Juga s dva gola, najbolji je igrač Final Sixa. Po jedan gol dodali su Joković, García, Benić i Obradović. Za Olympiacos su zabijali Gounas, Fountoulis, Mourikis i Vlachopoulos, a hrvatski golman Josip Pavić imao je osam obrana.

Dubrovčani su potvrdili da su trenutno najbolja momčad svijeta jer su u polufinalu detronizirali prvaka Pro Recca boljim izvođenjem peteraca, a u finalu su bili bolji od Olympiacosa, sastava koji je zapravo reprezentacija Grčke.

Prva četvrtina završila je 1-1, a drugi je dio igre Jug dobio s 2-1, da bi u zadnju četvrtinu hrvatski prvak ušao s prednošću od 4-3. Kod vodstva Juga 5-4 dvije minute prije kraja Bijač je obranio udarac iz blizine Grka, koji su imali igrača više, a 48 sekundi prije kraja vratar Juga i apsolutni junak utakmice zaustavlja još jedan udarac u situaciji kada dubrovački sastav ima igrača manje. Deset sekundi prije isteka vremena Perrone pogađa iz peterca za konačnih 6-4 i veliko slavlje Dubrovčana.

Treće mjesto na ovogodišnjoj Ligi prvaka osvojio je mađarski Szolnoki koji je s 11-7 porazio demotivirani Pro Recco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome