Obavijesti

Sport

Komentari 57

Duvnjak: Od prvog dana znam da smo pobjednička momčad...

Duvnjak: Od prvog dana znam da smo pobjednička momčad...
7

DARUJEMO VAM POSTER! U nedjelju vam ‘24sata’ daruju veliki poster naših ‘kauboja’. Hrvatska u petak igra protiv Norveške za finale. Ako izgubimo, u subotu je borba za broncu. Finale je u nedjelju

VIDEO

Ono što smo pokazali protiv Španjolske bilo je zaista lijepo, i u obrani i u napadu. Svjesni smo da smo napravili veliku stvar što smo uopće došli do polufinala, ali ne namjeravamo na tome stati, poručio je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak.

Ponoviti Španjolsku

A kad je to rekao, govorio je u ime cijele momčadi. Nakon što srušiš Španjolsku, pa uz Mađarsku pomoć izbjegneš Dansku u polufinalu, bilo bi šteta “zapeti” na Norveškoj.

- Norveški igrači možda ne igraju u top klubovima, ali na ovom SP-u igraju fantastično. Imaju vođu u mladom Sagosenu, koji je stvarno fenomenalan, igraju čvrstu, pokretljivu obranu i trče. Nenormalno trče! - upozorio je Duvnjak.

Men

Nedostaju ozlijeđeni

No ima i Hrvatska svoje adute. Unatoč poteškoćama tijekom turnira, usponima i padovima, neki bi rekli i turbulencijama.

- Iskreno, među nama nije bilo turbulencija. Imali smo samo onaj jedan poraz od Njemačke. Uoči Španjolske smo govorili da trebamo jednu vrhunsku utakmicu, što smo i napravili, sad to treba ponoviti u polufinalu - poželio je Domagoj.

Nije situacija bila idealna uoči SP-a, mučile su nas ozljede i izostanci, ali evo opet Hrvatske u polufinalu velikog natjecanja. 
Već 18. put u posljednje 22 godine!

- Naravno da nam nedostaju ozlijeđeni suigrači, ali ja niti u jednom trenutku nisam strepio. I bez njih imamo odličnu momčad i to sam znao od prvog dana. Opet smo među četiri i idemo sad to dobiti. Pa ćemo onda, ako Bog da, pričati o finalu.

'Mamić je bio sjajan'

Velik posao na putu do Pariza napravio je Marko Mamić, kojeg je izbornik Babić poslao na teren da “uništi” Španjolce.

- Nevjerojatno je što je odigrao. Znali smo mi da on ima kvalitetu, pokazuje to često u svom klubu, a sad se jednostavno opustio i pokazao što može.

S Norveškom smo igrali triput u posljednjih godinu dana, prvi ogled izgubili, a sljedeća dva dobili. Zadnji u nizu bio je onaj na kvalifikacijskom turniru za Rio.

- Kad ih analiziraš, shvatiš da su opasni sa svih strana. Kažem, brzi su, čvrsti, dobri šuteri i golman... Moramo biti svjesni da će ova utakmica biti puno drukčija nego na tom turniru - upozorio je Dule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...