Obavijesti

Sport

Komentari 55

Dva promašena penala koštala City: Arsenal ih polako stiže...

Dva promašena penala koštala City: Arsenal ih polako stiže...
1

City je ovim remijem ispustio vrijedna dva boda jer sada dijeli prvo mjesto s Arsenalom, koji ima isti broj bodova (19), ali lošiju gol razliku

VIDEO

Pep Guardiola i njegov Manchester City nisu uspjeli pobijediti Everton na Etihadu. 'Građani' i 'karemele' su odigrali 1-1, a utakmicu su obilježila dva penala i gol Cityjeve zamjene Nolita nakon minute ulaska u igru.

Španjolski stručnjak izmijenio je kompletnu taktiku za susret s Evertonom Ronalda Koemana čemu svjedoči i formacija u kojoj je igrao. Guardiola se odlučio na 3-4-3 tako da su mu na terenu odjednom bila četiri krilna igrača po vokaciji: Sterling, De Bruyne, Silva i Sane.

Izgledalo je to lijepo, City je bio poletan i bolja momčad. No kada ne iskoristiš prilike koje ti se pruže obično platiš cijenu. To se dogodilo i danas kada je nakon promašenog penala De Bruynea Everton poveo. Strijelac je bio Lukaku za svoj šesti gol u zadnjih pet utakmica. Odlična forma belgijskog napadača uzevši u obzir da je prije prvog od tih šest golova imao niz od 11 utakmica bez pogotka.

Phil Jagielka nije imao svoj dan jer je nakon načinjenog prvog bio krivac i za drugi penal. No Martin Stekelenburg je nastavio u sjajnom ritmu. Nakon što je obranio penal De Bruyneu, to je napravio i Sergiu Agueru. Bio je to tek osmi put u povijesti Premier lige da je jedan golman dva puta obranio penal na utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No samo dvije minute kasnije City dolazi do izjednačenja i konačnih 1-1. Strijelac je bio Nolito, koji je u igru ušao minutu ranije. City je ovim remijem ispustio vrijedna dva boda jer sada dijeli prvo mjesto s Arsenalom, koji ima isti broj bodova (19), ali lošiju gol razliku.

Arsenal je uz dosta muke na Emiratesu s 3-2 pobijedio Swansea, iako je nakon 33 minute golovima Walcotta imao 2-0. Sigurdsson je u 38. minuti zabio za 2-11. Özil u 57. vraća na dva razlike, no zanimljivu završnicu omogućio je gol Bastona u 66. minuti. Od 70. minute 'topnici' su morali igrati s igračem manje nakon isključenja Xhake, no sačuvali su tri boda.

Najuvjerljiviji je bio Bournemouth koji je kod kuće sa 6-1 pobijedio Hull. Daniels je otvorio golijadu u 5. minuti. Mason je u 34. izjednačio, no do poluvremena Cook i Stanislas odvode domaćine na 3-1. U nastavku Stanislas, Wilson i Gosling su zabili za konačnih 6-1.

Stoke City je golovima Allena dobio 2-0 Sunderland i tako stigao do prve pobjede u prvenstvu.

WBA i Tottenham su odigrali 1-1. Domaćin je poveo preko Chadlija u 82., a gostima bod donio Alli u 89. minuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje