Obavijesti

Sport

Komentari 8

Eduardo strijelac za Šahtar, remi Schalkea 04 i Borussije

Eduardo strijelac za Šahtar, remi Schalkea 04 i Borussije
1

Gol bivšeg hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve nije pomogao Šahtaru da dođe do pobjede protiv Stal Dniprodžeržinska u ukrajinskom prvenstvu. Završilo je neodlučeno (3-3)

VIDEO

Šahtar je u 21. kolu ukrajinskog prvenstva osvojio samo bod kod Stal Dniprodžeržinska (3-3) pa sada vodeći Dinamo Kijev, koji ima utakmicu manje, ima priliku pobjeći na pet bodova prednosti. 

Strijelac za Šahtar bio je i Eduardo da Silva, bivši hrvatski reprezentativac, pogodivši za 1-1 u 51. minuti. Iskusni napadač u igru je ušao na početku drugog poluvremena, dok je Darijo Srna igrao svih 90 minuta. Šahtar je do četvrte minute sudačke nadoknade vodio 3-2, a onda je za remi pogodio Iščenko.

Neodlučeno u ruhrskom derbiju

Schalke i Borussia Dortmund podijelili su bodove (2-2) u jednom od najvećih njemačkih derbija. Okršaj 29. kola Bundeslige ponudio je uzbudljivu utakmicu u kojoj su mnogo više izgubili gosti iz Dortmunda. Njima je trebala pobjeda kako bi im ostala barem minimalna šansa za dostizanje vodećeg Bayerna, no Bavarci imaju sedam bodova prednosti pet kola prije kraja i bila bi prava senzacija da to ispuste. Sedmi Schalke (45 bodova), s druge strane, još se može nadati trećem mjestu koje zasad drži Hertha (49). 

Borussia je dvaput bila u vodstvu u Gelsenkirchenu, no domaćin je uspio izboriti remi ponajviše zahvaljujući tome što je gostujući trener Thomas Tuchel odmarao Reusa, Mhitarjana, Gündogana i Aubameyanga za uzvrat s Liverpoolom u četvrtfinalu Europske lige.

Sva četiri gola pala su u prvih 20-ak minuta nastavka. Kagawa je u 49. minuti lobom s ruba šesnaesterca donio vodstvo žuto-crnima. Tri minute potom Sane je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu za izjednačenje. Ginter u 56. minuti glavom pogađa za novo vodstvo Borussije, a konačan rezultat postavio je u 66. minuti Huntelaar s bijele točke.

Borussia je do kraja susreta imala još nekoliko prilika, no nije ih iskoristila.

Napoli drži korak za Juventusom

Napoli je nastavio utrku za vodećim Juventusom i u 32. kolu talijanskog prvenstva slavio protiv posljednjeplasirane Verone 3-0. Domaćin je na San Paolu bio bez najboljeg igrača i prvog strijelca lige, Gonzala Higuaína koji je kažnjen s četiri utakmice neigranja zbog divljanja nakon isključenja u prošlom kolu protiv Udinesea. No to nije smetalo Napolitancima, a mrežu gostiju napunili su Gabbiadini (33. minuta), Insigne (45' - 11m) i Callejón (70').

Domaći su još u prvih 15 minuta dvaput zatresli vratnicu, a posao im je olakšao i Veronin Samuel Souprayen koji je isključen u 45. minuti. Ivan Strinić ušao je u igru za Napoli u 87. minuti, dok je Ante Rebić igrao do 72. minute za Veronu.

Sampdoria tri kola nije mogla do pobjede, a onda je pao Udinese (2-0). Andrija Balić i Stipe Perica nisu ulazili u igru za gostujuću momčad. Torino je, nadjačavši Atalantu 2-1, upisao 10. prvenstvenu pobjedu, a Fiorentina je, s Nikolom Kalinićem u igri svih 90 minuta neočekivano izgubila kod Empolija 2-0 i ostala na petom mjestu ljestvice Serie A.

Težak poraz Monaca

U susretu 33. kola francuskog nogometnog prvenstva Lille je na svom stadionu uvjerljivo porazio Monaco 4-1. Golove za Lille zabili su Morgan Amalfitano (37'), Eder (67'), Mounir Obbadi (77') i Djibril Sidibe (88'), dok je Fares Bahlouli golom u drugoj minuti sudačke nadoknade ublažio poraz gostiju.

Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. U 55. minuti je isključen branič Lillea Renato Civelli, a devet minuta kasnije pocrvenio je i gostujući branič Elderson. Za Monaco je branio Danijel Subašić, dok Mario Pašalić nije nastupio.

Monaco je ostao na trećem mjestu Le Championnata s 55 bodova koliko ima i Lyon na drugoj poziciji, dok je Lille skočio na sedmo mjesto s 49 bodova. U nedostižnom vodstvu je prvak PSG s 83 boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.