Obavijesti

Sport

Komentari 0

EI: Nastavlja se berba medalja, Gorša je srebrni u streljaštvu...

EI: Nastavlja se berba medalja, Gorša je srebrni u streljaštvu...
2

Nakon karatea, hrvanja i taekwondoa, Hrvatska je dobila prvog osvajača medalja na Europskim igrama iz neborilačkih sportova. Strijelac Petar Gorša osvojio je srebro

VIDEO

Prve Europske igre u Bakuu gotovo svaki dan iznjedre neku novu hrvatsku sportsku zvijezdu. Svoje ime u almanasima osigurao je strijelac Petar Gorša osvojivši srebrnu medalju u disciplini trostav s 50 metara udaljenosti.

- Ovo je prva velika medalja za mene nakon 2008. Najviše sam medalja osvojio u juniorskom stažu i ovo je moja prva velika medalja u seniorskoj konkurenciji. Ujedno, ovo je i prva medalja hrvatskih strijelaca u Bakuu - izjavio je Gorša koji je pogodio 454 kruga.

VIDEO

Iako je za samo 2,6 krugova izgubio prvu poziciju od Francuza Valériana Sauveplanea , Gorša srebrnom medaljom ipak nije osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Barem zasad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Pekingu i Londonu nisam ostvario zapažene rezultate. U Pekingu sam bio bolestan, a u Londonu smo krivo tempirali formu. Nadam se plasmanu u Rio, no neće biti lako. Ispred mene su EP u Mariboru i Svjetski kup u Gabali - poručio je Gorša, viceprvak svijeta iz 2006. te dvostruki europski juniorski prvak.

Europski prvak na preči, gimnastičar Marijo Možnik za dlaku je ispustio medalju. Nastupio je s lakšom ozljedom i izveo je slabiju vježbu (14,900) koja mu je na koncu donijela četvrto mjesto iza Nijemca Hambüchena (15,533), Grka Marasa (15,366) i Rusa Ignjateva (15,166).

Hrvatskoj je to deveta metalja s Europskih igara, nakon zlata Maše Martinović (karate, +68 kg), srebra Jelene Kovačević (karate, -55 kg) i Ane Zaninović (taekwondo, -57 kg) te bronce Ane Lenard (karate, -61 kg), Dominika Etlingera (hrvanje, grčko-rimski stil, -71 kg), Lucije Zaninović (taekwondo, -49 kg), Ive Radoš (taekwondo, +67 kg) i Vedrana Goleca (taekwondo, +80 kg).

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija od 15 sati igra utakmicu za brončanu medalju protiv Grčke, a prijenos je na Sportskoj televiziji i YouTubeu .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka