Obavijesti

Sport

Komentari 21

Englezi luduju na tržištu: Koji Premierligaš najbolje posluje?

Englezi luduju na tržištu: Koji Premierligaš najbolje posluje?
1

Iako je do kraja prijelaznog roka ostalo više od mjesec dana, dosta transfera već je zgotovljeno. Jose Mourinho zasad dominira transfer tržištom, dok su se neki odlučili na strpljiviji pristup....

VIDEO

Premiership starta 13. kolovoza, a mi vam donosimo pregled aktivnosti klubova na tržištu do današnjeg dana. Liga bi iduće sezone trebala biti nikad jača, a ponajviše zahvaljujući zvučnim trenerskim pojačanjima koja su stigla na Otok. Tako ćemo od iduće sezone u istoj ligi gledati Mourinha kako negoduje na sudačke odluke i provocira Wengera, Guardiolu koji će vjerojatno potjerati sve napadače iz Cityja i nastaviti s tradicijom lažne devetke, kao i Contea čije brutalne metode treninga bi trebale očvrsnuti igrače Chelseaja koji su bili najveće razočaranje prošle sezone. 

Pa krenimo u pregled dosad obavljenih transfera na Otoku:

Arsenal: Očito ni ove sezone ne žele trofeje

Arsene Wenger čini se nema namjeru ni ove sezone osvojiti trofej. Francuzu je ostala još samo jedna godina ugovora, a navijači su podijeljeni oko njegove budućnosti u klubu. Razljutilo je navijače što je Arsenal i u ovom prijelaznom roku najviše dovodio mlade nedokazane igrače, koji ne mogu donijeti rezultat već ove sezone kad navijači to žele. Jedini pravi Wengerov transfer ovog ljeta je onaj Granita Xhake za kojeg su 'topnici' izdvojili 45 milijuna eura. Traži Wenger i još jednog napadača kao konkurenciju Giroudu, idealno za njega bi bilo kad bi Higuain pristao na dolazak u London, međutim, to je teško očekivati. Klub su ovog ljeta napustili Rosicky, Flamini, Arteta, ali i Wellington Silva koji je svojevrsni fenomen jer u šest godina u klubu nije upisao niti jedan nastup. Prava pojačanja u ovom prijelaznom roku navijači Arsenala još uvijek čekaju.

Chelsea: Conte i Kante najveća pojačanja

Najveće pojačanje Chelsea je dobio u novom treneru Conteu. Trener koji je s dosta limitiranom momčadi Italije odigrao jako dobar Euro može izvući maksimalno iz ovog kadra Chelseaja. Shvatio je odmah Conte i na kojim pozicijama je deficitaran i krenuo po pojačanja. Odmah je Conte doveo igrača po svom guštu. Za N'Gola Kantea platili su Leicesteru 35 milijuna eura, i dobili pravu radilicu u sredini terena. Omaleni Francuz prošle sezone imao je najviše uklizavanja i oduzetih lopti u ligi i trebao bi donijeti jednu stabilnost u sredini koju prošle sezone nisu imali. Osim njega u klub je stigao i belgijski napadač Michy Batshuay za 40 milijuna eura. Za mladog Belgijca vodila se prava bitka jer su ga željeli svi londonski klubovi, ali na kraju je mladić odabrao 'bluese'. Klub su napustila dva napadača koja su razočarala na posudbama, Radamel Falcao i Pato nisu zadovoljili Abramoviča, a sad se čini da je i Diego Costa pred izlaznim vratima kluba pa će Conte potražiti još jedno iskusnije pojačanje u vrhu napada. Spominje se i mogući odlazak srpskog dvojca Ivanović-Matić, Ivanović navodno nije zadovoljio trenera Contea na pripremama, dok je Matić dolaskom Kantea postao višak u sredini terena. Pojačanja Chelsea uvijek može potražiti među unutarnjim rezervama, na posudbama imaju preko 70 igrača, a među njima je i naš Mario Pašalić kojeg najvjerojatnije čeka još jedna sezona na posudbi.

Leicester: Mahrez i Vardy ne smiju nikamo

Ranieri pokušava sve kako bi zadržao prošlogodišnje senzacionalne prvake na okupu. Umalo mu je prije Eura pobjegao Vardy u Arsenal, međutim na nagovor suigrača Jamie je ostao u klubu kako bi se s njima okušao u Ligi prvaka. Jednog igrača ipak nisu uspjeli zadržati, već spomenuti N'Golo Kante prešao je u Chelsea, a odrekle su se 'lisice' i našeg Andreja Kramarića koji je prodan Hoffenheimu. Do kraja prijelaznog roka, glavni Ranierijev cilj je zadržati Mahreza u klubu, jer za Alžirca na stolu ima više bogatih ponuda iz Francuske i Španjolske. Zahvaljujući osvojenom prvenstvu Leicester si ovo ljeto može priuštiti i bogat šoping, pa je klub zasad doveo tri igrača. Za sjajno krilo Ahmeda Musu platili su 20 milijuna eura CSKA Moskvi, Nampaylas Mendy došao je iz Nice za 15 milijuna eura i pokušat će zamijeniti Kantea, a doveden je golman Hannovera Zieler kako bi Scmeichel imao konkurenciju u klubu.

Liverpool: Spominju se i dva Hrvata

Jurgen Klopp prvi ljetni prijelazni rok na klupi Liverpoola zasad odrađuje tiše od očekivanog. Po mnogima su previše platili Sadia Manea iz Southamptona, za kojeg je Klopp izdvojio preko 40 milijuna eura. Od ostalih igrača pristigla su dva relativno anonimna igrača - golman Karius prešao je iz Mainza za šest milijuna eura, a stoper Klavan iz Augsburga za pet milijuna eura. Pojačanja su to koja nisu pretjerano oduševila navijače Liverpoola, međutim Klopp je doveo dva igrača koja dugo poznaje iz Bundeslige, a cijena igrača ne odgovara uvijek kvaliteti. Klub su napustili Jordan Ibe koji je za 10 milijuna eura prešao u Bournemouth i Martin Škrtel koji je otišao u turski Fenerbahče. Klopp je još u potrazi za pojačanjima, a u tom kontekstu spominju se i dva Hrvata - Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Ako želi ove godine izboriti Ligu prvaka, do kraja prijelaznog roka Klopp će ipak morati dovesti bar još jednog kapitalca.

Manchester City: Tek počinje čistka u svlačionici

Velika očekivanja imaju vlasnici Cityja od novog trenera Guardiole. Obećan mu je rekordni transfer budžet, a u zamjenu vlasnici očekuju Ligu prvaka ili titulu Premiershipa. Od pojačanja Pep je zasad doveo Nolita iz Španjolske, koji je idealan igrač za sistem kakvog Guardiola forsira, stigao je i Gundogan iz Borussije, dok je klub na mala vrata napustio stoper Martin Demichelis kojem je istekao ugovor. Najavio je Guardiola čistku u svlačionici 'građana', ali čini se da će s ozbiljnijim transferima ipak pričekati još neko vrijeme.

Manchester United: Stigao je Bog Manchestera

Vjerojatno i najbolji posao do ovog trenutka napravio je Manchester United. Mourinho od prvog dana želi dokazati svima da je ono što se prošle sezone događalo s Chelseajem samo slučajnost i odlučno je krenuo po tituliu Premiershipa. U klub je stigao Zlatan Ibrahimović koji je odmah najavio da planira postati Bog Manchestera, doveden je i stoper Bailly iz Villareala, kao i Mkhitarjan iz Dortmunda. Rubrika odlasci je još uvijek prazna, međutim Mourinho se navodno namjerava riješiti čak desetak igrača. Fellaini, Mata, Schweinsteiger, Rojo, Blind itd. Svi oni navodno nisu u planovima Moua kojem su potrebni novci kako bi finalizirao i najveći transfer ovog ljeta - dovođenja Paula Pogbe iz Juventusa.

Tottenham: Oni su svoju priliku za naslov propustili

Mediji u Engleskoj su složni - ako Spursi prošle sezone nisu uspjeli doći do naslova - teško da će uspjeti idućih par godina. U klub su stigli bivši napadač Ajaxa Janssen za 20 milijuna eura, a doveden je i sjajni zadnji vezni Southamptona Victor Wanayama. Spursi su zasad potrošlili oko 30 milijuna i sigurno će i dogodine biti ozbiljna konkurencija, međutim teško da imaju momčad za najveće domete. 

West Ham: Biliću dolaze tek - odbijenice

Slaven Bilić uspio je nagovoriti Dimitrija Payeta na ostanak u klubu i to je zasad najveće pojačanje. Krenuo je Slaven hrabro i po neka zvučnija pojačanja, no redom je dobio odbijenice Teveza, Rodrigueza, a iako Ibrahimović nikad nije ni bio realna meta svi su se nekako nadali...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao