Obavijesti

Sport

Komentari 107

Žele Bilića na klupi Engleske: Lukav je, mudar i ima karizmu

Žele Bilića na klupi Engleske: Lukav je, mudar i ima karizmu
1

Kao mogući nasljednici Roya Hodgsona spominju se Harry Redknapp, Gareth Southgate, Alan Shearer, ali i naš Slaven Bilić koji prema kladionicama ima iste šanse kao Benitez i Pellegrini

VIDEO

Nije trebalo dugo čekati - Englezi već traže novog izbornika. Samo koji sat nakon ispadanja s Europskog prvenstva s kojeg se vraćaju osramoćeni i bez izbornika, na Otoku već raspravljaju o novm čovjeku koji će ih povesti na prastare staze slave.

Brojne britanske kladionice u ponude su gurnule pozamašan broj kandidata, a jedno ime posebno je zanimljivo i Hrvatima. Riječ je, naravno, o Slavenu Biliću. Bivši hrvatski izbornik i čovjek koji je dvaput srušio reprezentaciju 'tri lava' na popisu je većine kladionica, a prema nekim čak spada i među top 10 kandidata. Njegove se šanse procjenjuju u rasponu od 25/1 do 40/1 što se naravno mijenja iz sata u sat.

Kao najveći favorit glasi Gareth Southgate, aktualni izbornik U-21 reprezentacije, a u stopu ga slijede Alan Shearer, Glen Hoddle, Alan Pardew, Harry Redknapp...

- Još sam im prije pet godina rekao da želim biti izbornik, da je to pravi posao za mene. Rekli su mi tada da nemam iskustva pa sam im odgovorio da su do sada imali izbornike s iskustvom i to ih nikamo nije odvelo - priznao je spremnost da preuzme klupu Engleske Alan Shearer.

Iskustva svakako ima Harry Redknapp, no on, čini se, nije u najboljem odnosu sa savezom.

- Siguran sam da neće izabrati pravog čovjeka. Vjeruje li itko više savezu? Za mene je prvi kandidat za Hodgsonova nasljednika bio Gary Neville, ali tko bi mu, dovraga, dao posao nakon onoga što je napravio u Valenciji - bez dlake na jeziku je Harry.

U rangu s Bilićevim šansama su Scolari, Villas-Boas, Blanc, Wenger, Benitez, Pellegrini, Moyes, Mourinho... Čak i ako ga ne izaberu, što je sasvim realno očekivati, velika je čast za hrvatski sport da se jedan naš stručnjak spominje u kontekstu izbornika jedne takve reprezentacije. Biliću Englezi posebno pamte kvalifikacije za Euro 2008. kada je nokautirao Englesku, a i protekle je sezone dokazao na klupi West Hama da mu odgovara engleski nogomet. I zato ne treba čuditi spominjanje Bilića jer u Engleskoj je sve moguće. Pravi dokaz tome je Leicester City.

- Teško da bi Slaven Bilić prihvatio posao izbornika, no ja bih svakako ispitao tu mogućnost. Njegovi nastupi kao komentatora na ITV-u dali su do znanja javnosti ono što svi koji ga poznaju već jako dobro znaju. On je pronicljiv, oštrouman i lukav menadžer. Bilić je napravio sjajan posao s Hrvatskom i vođenje Engleske bio bi možda težak zadatak za takvog domoljuba, no on jako voli ovu zemlju i ima karizmu da okrene mišljenje naroda i medija - smatra Jason Burt, novinar Telegrapha koji se zalaže da Bilić sjedne na klupu Engleske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani