Obavijesti

Sport

Komentari 21

Etto vam skauta za Dinamo: Već sam pronašao 2 Brazilca

Etto vam skauta za Dinamo: Već sam pronašao 2 Brazilca
3

POJAČANJA Već sam uspio pronaći dva fenomenalna Brazilca za moj Dinamo, a jedan od njih može čak igrati i u Barceloni, otkrio nam je bivši Dinamov nogometaš Etto

VIDEO

U Zagrebu sam se zaljubio, oženio, dobio dva prekrasna sina... Ovdje ću živjeti i ovdje bih volio raditi. Razgovarat ću s čelnicima Dinama da budem skaut za Brazil, rekao je Etto.

U Zagreb je stigao 2005. Imao je 24 godine. No malo tko zna da je četiri godine prije tek počeo igrati nogomet.

- Ponekad pomislim da bi moj život bio idealan scenarij za film. Pomagao sam ocu i majci oko radova u vrtu, pa na građevini, potom sam bio automehaničar, da bih na kraju prodavao sladoled. S 20 godina sam počeo igrati i šest godina poslije bio sam u Londonu. S Dinamom sam igrao protiv Arsenala na otvaranju Emiratesa. Pa zar to nije za film - rekao je kroz smijeh Etto, dok majčinskom brižnošću, u svojem domu na obroncima Zagreba, smješta meso ispod peke.

Ugostio Stipu Mesića

- Peka je čudo. U Brazilu nemamo peku pa sam odlučio jednu poslati roditeljima. Prvi put sam je vidio u Zagrebu i od tada sve radim ispod peke. Krumpir, kruh, ribu, meso...

Nogomet je prestao igrati prije dvije godine. Posljednja stanica bio mu je Azerbajdžan.

- Tamo sam bio domaćin i nekolicini hrvatskih političara. Primjerice, bivšem predsjedniku države Stjepanu Mesiću. Vezan sam za Hrvatsku i smatram je svojom domovinom.

Obojica su napadači

No ostali su mu dužni i u PAOK-u te Bakuu.

- U Grčkoj su mi mogli isplatiti ugovor u ratama na pet godina ili odjednom, ali umanjeno za 20 posto. Pristao sam na potonje. No ostali su mi dužni. Otišao sam u Baku, tamo su mi dužni tri mjesečne plaće, oko 60.000 dolara. No uštedio sam nešto i ako neću biti rastrošan, a nisam, omogućio sam obitelji lijep život.

Etto je od dolaska u Dinamo primjer sportaša. Na terenu i izvan. Nikad nije zakasnio na trening, noćnih provoda u biografiji nema. Nikad nije bio klupski kažnjen. Takav je i danas. Dane provodi sa suprugom Anjom Pavelić te sinovima Joaquimom (7,5) i Gabrielom (3,5).

- Odem s društvom na mali nogomet, uzeli smo termin na Velesajmu. I to je to. Volim uz peku popiti čašu vina, ali korizma je pa sam se odrekao i te jedne čaše - kaže Etto, koji je u razgovorima s Dinamom da im bude skaut.

- Želim ostati raditi u nogometu, po mogućnosti pomoći Dinamu, to je moj klub. Već sam pronašao dvojicu sjajnih igrača za ‘modre’, mogli bi biti prava pojačanja. Trebali bi doći na probu. Obojica su napadači i mislim da bi Dinamo imao koristi. Snimio sam i jednog malog koji bi mogao i u Barceloni igrati - kaže Etto.

Vrlo je pedantan i radišan, radni dan počinje u 8, a završava netom prije ponoći. S takvim skautom “modri” bi mogli itekako profitirati.

Mlađi kao Neymar

Jeftina kupnja i skupa prodaja i jest politika. Mlađi sin Gabriel već igra nogomet, a nadimak mu je, iako izgledom podsjeća na Davida Luiza, Neymar.

- Gleda sve poteze Neymara, kopira ga. Čudo od djeteta, moji prijatelji na haklu ne vjeruju da ima tek tri i pol godine - objašnjava Etto, dok Gabriel u dvorištu tehnicira kao da je riječ o prvotimcu Dinama. Pa potom doda ocu.

Sin priča četiri jezika

- Tata, vrati loptu...

- Ne zna vratiti, pa on je počeo igrati tek s 20 godina - dobacujemo.


- Na mamu je talentiran - šali se Etto.

Drugi sin Joaquim, osim lopte, voli svirati gitaru, čitati knjige, rješavati matematičke zadatke... Sa sedam i pol godina govori četiri jezika. Hrvatski, portugalski i engleski zna savršeno, a uspio je naučiti i grčki. Mali genije!

- Vodili smo ga na testove inteligencije i bio je najbolji, kažu da je iznadprosječno inteligentan. Na tatu, ha, ha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union