Obavijesti

Sport

Komentari 40

Faca Pjaca: Tako je iz Dinama prije 6 godina otišao i Mandžo

Faca Pjaca: Tako je iz Dinama prije 6 godina otišao i Mandžo
1

I prije šest godina je iz Maksmira otišao napadač s lijevoga krila nakon što je zabio dva gola u Europi. Povijest se u srijedu ponovila, sada je otišao Marko Pjaca

VIDEO

Došao je Marko Pjaca u Torino jučer ujutro, dočekali su ga kao veliku zvijezdu. Kad je izašao iz auta, jedva se od navijača probio do Juventusova centra. Odradio je liječnički, pa sa “starom damom” potpisao petogodišnji ugovor.

Godišnja plaća trebala bi mu biti oko 1,8 milijuna eura. Pridružio se Mariju Mandžukiću, a uskoro bi hrvatsku koloniju u Torinu mogao povećati i Marcelo Brozović.

U Juventusu će Marko nositi broj 20.

- Nosio sam ga u Dinamu i u reprezentaciji, htio sam ga i ovdje - objasnio je na predstavljanju.

- Glavni cilj je osvojiti ligu i kup, a naravno da želimo i Ligu prvaka. Što se tiče osobnih ciljeva, nadam se da ću biti dobar na treningu i dobiti što više šanse kod trenera - dodao je Marko, koji je u Torino otišao nakon sjajne partije protiv Vardara u Ligi prvaka.

Na isti se način od Maksimira prije šest godina oprostio i Mandžukić. Tad se Mario otisnuo prema Bundesligi i Wolfsburgu. Pjaca je na oproštaju zabio dva gola za eliminaciju Makedonaca, a Mandžukić je u srpnju 2010. zabio dva gola Koperu u pobjedi 5-1. Svojim su golovima “modre” odveli dalje, pozdravili se sa suigračima i otišli u najjače svjetske lige. Razlika je samo u tome što je Wolfsburg prije šest godina za Mandžu dao devet, a Juventus za Pjacu 23 milijuna eura.

Baš su Marka na dolasku u Dinamo 2014. uspoređivali s Marijem Mandžukićem. Predstavili su ga u ljeto prije dvije godine kao novog Mandžu. Obojica su počeli u manjem klubu pa preko drugog zagrebačkoga kluba došli do Dinama. I završili u Juventusu.

- O Pjaci najbolje govori činjenica da je jedan od najvećih klubova na svijetu za njega dao toliki novac. Stilom me podsjeća na Robbena i Overmarsa - kaže nam Kruno Jurčić.

Mandžukić je već gotov igrač, a Pjaca svoju klasu treba potvrditi u Serie A. Logično, jer ni Mandžo nije bio na ovoj razini kad je odlazio iz Dinama...

- Mandžukić je igrač koji se lakše prilagođava, ali i Pjaca će u Juventusu morati pronaći opciju B i C u svojoj igri. Za njih bi dvojicu idealno bilo da Juventus igra u drugom sustavu. Pjaca bi bio na jednom krilu, a Mandžo u samom vrhu napada. Mislim da bi tad mogli sjajno zajedno funkcionirati - dodao je Jurčić.

No Massimiliano Allegri će teško mijenjati formaciju, što znači da je pred Markom velika borba. U ove dvije godine u Dinamu pokazao je klasu, ali čeka ga puno viša razina. Pred njim su sad novi izazovi. Momčadi će se priključiti 28 srpnja.

Navijači Juvea od Pjace očekuju velike stvari, a on je za to predodređen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu