Obavijesti

Sport

Komentari 91

Opet najbolji strijelac: Čudesni El Tigre odnio trofej u Madrid!

Opet najbolji strijelac: Čudesni El Tigre odnio trofej u Madrid!
18

Atletico Madrid pobijedio je u finalu Athletic Bilbao 3-0 i osvojio Europsku ligu! Drugi put u tri sezone. Falcao je s 12 golova drugu sezonu u nizu naj strijelac natjecanja

VIDEO

El Tigre je prije utakmice finala Europske lige vrijedio 40 milijuna eura, a nakon pobjede Atletico Madrida trebao bi bar duplo više! Čudesni Radamel Falcao zabio je dva od tri gola Athletic Bilbau i najzaslužniji je što će se ovih dana slaviti u Madridu.

Mnogi su kao pobjednika vidjeli mladu, lepršavu i igrački iznimno atraktivnu momčad Bilbaa, pogotovo nakon što su izbacili United, ali večeras šanse nisu imali. 

Kolumbijski napadač uzeo je stvari u svoje noge i već je u 7. minuti pokazao zašto će vjerojatno ovo ljeto u neki od najvećih klubova. Primio je loptu desno iskosa u kaznenom prostoru, dugo je ljuljao obranu Baska, prebacio si je na lijevu nogu i onda pogodio suprotne 'rašlje'! 

A drugi gol... Drugi gol bio je još ljepši. U 34. minuti prizemno dodavanje išlo je iza leđa Falcaa na sedam metara, ali se ispružio koliko je dugačak i uspio ju je štopati', lažnjakom je dvojici braniča 'slomio kralježnicu', a golmanu nije ostavio nikakve šanse. 

Tek nakon 70-ak minuta probudio se Athletic, ali za par promašenih prilika kaznio ih je Diego pet minuta prije kraja za konačnih 3-0.

Atletico Madridu je to 12. uzastopna pobjeda u Europskoj ligi i trofej ide u prave ruke! To im je drugi u tri godine u ovom natjecanju, osvojili su ga i 2010. godine, a sad su naslijedili Porto. 

Falcao je pak drugu sezonu u nizu najbolji strijelac EL-a, ove sezone zabio je 12 golova, a ujedno je postao i drugi najbolji strijelac Europske lige svih vremena. S 29 golova u isto toliko utakmice dostigao je Dietera Müllera. Prvi je Henrik Larsson s 40 golova. 

Simeone treći u povijesti

Trener Madriđana, Diego Simeone, postao je treći čovjek u povijesti koji je uspio osvojiti Europsku ligu kao igrač i trener. Prije njega to su napravili Zoff i Stevens.

Put do trofeja

Atletico Madrid bio je prvi u grupi ispred Udinesea, Celtica i Rennesa s jednim porazom. Udinese ih je svladao na svom stadionu i to im je bio jedini poraz u EL-u ove sezone.

U knock-out fazi bili su bolji od Lazija, Bešiktaša, Hannovera, Valencije i Athletic Bilbaa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu