Obavijesti

Sport

Komentari 25

Federer: Uvedite strože kazne za dopingirane tenisače/ice...

Federer: Uvedite strože kazne za dopingirane tenisače/ice...
1

Uvijek se može provesti još testiranja. Za 50 godina ćete pitati nekoga, a on će vam opet reći da se danas moglo napraviti puno više. Mogu nas testirati i četiri puta dnevno, rekao je Švicarac

VIDEO

Svjetski broj 3 i jedan od najboljih tenisača ovog sporta Roger Federer svojim je izjavama potaknuo čelnike tenisa na stroža kažnjavanja tenisača koji su pali na doping testu. Ideja je nastala nakon što je doping test Marije šarapove bio pozitivan.

Federer je rekao da su ga u Dubaiju, gdje ima stambeni prostor, a gdje godišnje provede oko dva mjeseca, testirali samo jednom u zadnjih 10 godina za razliku od Europe gdje je redovito podvrgnut testiranjima. No bez obzira na sve, Federer smatra kako doping kontrole nikad dosta.

- Definitivno mislim da je danas puno bolje u tenisu nego što je to bilo nekad. Uvijek se može provesti još testiranja. Za 50 godina ćete pitati nekoga, a on će vam opet reći da se danas moglo napraviti puno više. Mogu nas testirati i četiri puta dnevno - rekao je Švicarac pa nastavio:

- Koja je prava količina? I dalje vjerujem da bi naše krvne uzorke trebali čuvati 10 godina. Tako bi sportaši i tenisači znali da ih se može kazniti retrospektivno. Veliki sam pobornik takve ideje. Dolazim u Dubai već 10 godina, a bio sam testiran jednom. To za mene nije u redu. Pa više me testiraju u Švicarskoj. No dobro, to je vjerojatno zato što čovjek koji vrši testove živi u mom naselju.

Federer priznaje kako je bio iznenađen nakon što je Šarapova pala na doping testu.

- Bio sam vrlo iznenađen. Mislio sam da će najaviti kraj karijere. No to je sve samo bio znak i da najpoznatiji tenisači mogu 'zapeti u sistemu'.

U petak je trebao igrati prvi put nakon sedam tjedana protiv Juana Martina del Potra u drugom krugu glavnom ždrijeba u Miamiju. No, Federer je zbog prehlade otkazao nastup.

- Ozljeda se dogodila dan nakon meča s Đokovićem - prisjetio se Federer.

- Probudio sam se i ne znam što se točno dogodilo. Išao sam okupati curice (Federer ima dvije kćeri blizanke) i učinio sam jednostavnu kretnju - okrenuo sam se i čuo 'škljoc' u koljenu. Nakon toga smo otišli u zoološki vrt, a koljeno mi je nateknulo. Operaciju sam obavio u Švicarskoj, ali sam ostao razočaran jer sam mislio da ću završiti karijeru bez ijedne operacije - zaključio je Federer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom