Obavijesti

Sport

Komentari 4

Feller bez 'felera'! Austrijanac vodeći, čovjek s 45-icom treći

Feller bez 'felera'! Austrijanac vodeći, čovjek s 45-icom treći
1

Nakon nepotpune prve vožnje slaloma za Svjetski kup na Sljemenu jasno je kako nas čeka velika borba za krunu. Vodi Austrijanac Manuel Feller, iza njega je Julien Lizeroux, a treći Mark Engel s brojem 45

VIDEO

Gust snijeg i slaba vidljvost prvim startnim brojevima na Sljemenu otvorili su šansu skijašima s nešto višim startnim brojevima, nakon što se razvedrilo, da ostave dobar rezultat. Upravo je takvu šansu zgrabio Austrijanac Manuel Feller (24)

Čovjek koji nikad nije bio na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu sa startnim brojem 21 ostvario je najbolje vrijeme prve vožnje sljemenskog slaloma od 58,13 sekundi.

- Nisam se baš dobro osjećao dok sam vozio, ali mislim da se nitko nije dobro osjećao. Bio sam iznenađen kad sam ušao u ciljnu ravninu i vidio zeleno svjetlo. Radujem se drugoj vožnji, dat ću još više od sebe - izjavio je Austrijanac.

Julien Lizeroux 80 je dana stariji od Ivice Kostelića. Ove sezone ostvario je tek 24., 20. i 13. mjesto u dosadašnjim slalomima, a posljednji je put na pobjedničkom postolju bio prije dugih šest godina. No najavio je dobar rezultat na Sljemenu.

Francuz je sa startnim brojem 8 zakasnio za Fellerom pet stotinki, 23 stotinke manje od Amerikanca Marka Engela, koji je sa startnim brojem 45 iskoristio postavu prve vožnje svog trenera i došao do senzacionalnog trećeg mjesta.

- Bilo je teško, jako je snježilo. Vidljivost je slaba i podloga je grbava, tako da je bilo teško napraviti rezultat. Ali nemojte mi još čestitati, slijedi druga vožnja - rekao je.

Najbolji svjetski skijaš i trostruki sljemenski kralj Marcel Hirscher na četvrtom je mjestu s +0,38. Veliku borbu za pobjedničko postolje jamče vremena od trećeg do petog mjesta, gdje su se u tri stotinke po mećavi na Crvenom spustu ugurala čak četvorica skijaša.

Samo stotinku sporiji od Hirschera bio je Talijan Manfred Mölgg, a još dvije Švicarac Daniel Yule i Norvežanin Henrik Kristoffersen, ukupno 41 stotinkom zaostatka za Fellerom. Velike promjene u poretku moguće su u nastavku sve do 17. mjesta, koliko se skijaša smjestilo unutar jedne sekunde zaostatka.

Hrvatska neće imati predstavnika u drugoj vožnji, a najbliže tome ostvarenju bio je Istok Rodeš koji je imao 1,67 sekundi zaostatka za Fellerom, 13 stotinki iza 30-plasiranog Riccarda TonettijaElias Kolega (+1,98) zauzeo je 41. mjesto, Matej Vidović (+2,53) 48., Ivica Kostelić (+3,94) 52., a William Vukelić (+9,06) posljednji, 54. od 75 skijaša, koliko ih je startalo. Filip Zubčić nije završio prvu vožnju.

>>> Utrku uživo pratite OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom