Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ferdo Milin: Najmlađi smo, a idemo na Europsko prvenstvo

Ferdo Milin: Najmlađi smo, a idemo na Europsko prvenstvo
3

CIMER I PRIJATELJ Izborniku U-19 nogometne reprezentacije Milinu je Hrvoje Ćustić, čijoj je obitelji posvetio plasman na Euro, bio suigrač, prijatelj i cimer

VIDEO

Zahvalio bih svim trenerima koji vode ove dečke u klubovima, što su došli ovako spremni i obučeni, jer mi izbornici teško išta možemo napraviti u dva dana, rekao je Ferdo Milin, koji je odveo U-19 reprezentaciju na Europsko prvenstvo.

- Mi moramo biti psiholozi, prepoznati vrline i mane, istaknuti jedne a sakriti druge - dodao je Milin i pohvalio stožer s kojim je prepoznao što dečkima treba u danom trenutku.

Pobjede na kvalifikacijskom turniru u Rijeci nad Bugarskom, Škotskom i Belgijom uz gol-razliku 8-0 te plasman na Euro Milin je posvetio tragično stradalom Hrvoju Ćustiću, koji je 29. ožujka 2008. (na jučerašnji dan) na utakmici na zadarskim Stanovima udario glavom u zid i preminuo u bolnici nekoliko dana nakon toga.

- Bili smo suigrači, prijatelji, jedno vrijeme i cimeri... S njim je uvijek bilo smijeha, i u porazu i u pobjedi. Ovo je tjedan u kojem se njegovi prijatelji prisjećaju te tragedije, kroz glavu prolaze filmovi iščekivanja vijesti iz bolnice, ali i djetinjstva, zajedničkih utakmica... Ne samo ja, tu je i Danijel Subašić i još neki koji su s njim bili i prisniji od mene. Bilo mi je sasvim normalno da plasman na Euro posvetim njemu i njegovoj obitelji, s kojom sam i dalje u kontaktu - objasnio je Milin.

Vjeruje da ova selekcija i na Euru može napraviti velike stvari, iako još nije znao tko su joj protivnici jer su u ponedjeljak plasman izborile samo Hrvatska i Njemačka.

- Minimalni cilj je da budemo među najboljih pet i idemo na SP u Koreju. Ne treba zaboraviti da ovo nije natjecanje za igrače 1998. godišta, koji su kod nas nositelji igre. Mi smo najmlađa reprezentacija od svih u ovim kvalifikacijama - kaže Milin.

Nada se da će ova generacija nositi seniorsku reprezentaciju na SP-u u Kataru 2022. i nadalje.

- Bitan je plan i program koji bi se trebao napraviti za generacije između ‘96. i ‘98. godišta. Kad budu u zrelim godinama, od njih bi se mogla napraviti selekcija koja bi, uz neke koji će tad imati 30-ak, mogla napadati sam vrh na svjetskom ili europskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja