Obavijesti

Sport

Komentari 81

Florence odveo Cibonu u finale: Trpao i provocirao klupu Zadra

Florence odveo Cibonu u finale: Trpao i provocirao klupu Zadra
12

Cibona je dobila Zadar u majstorici 80-71, a briljirao je Florence koji je zabio 27 koševa, od čega 25 u nastavku. Uz to je stigao i provocirati klupu gostiju

VIDEO


Cibona je u finalu prvenstva Hrvatske nakon 80-71 pobjede protiv Zadra u majstorici u dobro popunjenom Draženovom domu. 

Zadrani su tražili prvu pobjedu na Ciboninom terenu nakon pet godina, no Zagrepčani su slomili goste na krilima sjajnog Jamesa Florencea, koji je utakmicu završio s 27 koševa, od kojih je 25 zabio u drugom poluvremenu.

Zadar odlično počeo, Cibona spavala

Zadar je s 4-0 ušao u utakmicu. U trenutku dok je u dvoranu ulazila skupina navijača Zadra, Barać je pogodio tricu za 7-2 vodstvo gostiju, a kod 9-2 Mulaomerović je morao pozvati minutu odmora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Momci, nervozni smo! Treba nam energije, treba nam obrana - pričao je Mulaomerović igračima tijekom time-outa.

Joksimović je odgovorio tricom za Cibonin priključak na 5-9. No sve je bilo na strani Zadra. Marinković je četiri minute prije kraja pogodio dodatno slobodno bacanje za 13-5. Nisu stvari izgledale dobro za domaće. No sve se mijenja.

Cibonina serija za preokret

Cibona radi 13-2 i završava prvu četvrtinu s vodstvom 18-15. Cibonina serija pretočila se i u drugu četvrtinu. Krušlin s dva slobodna bacanja odvodi domaće na 20-15 te produljuje domaću seriju na 15-2.

Sve se okrenulo od onih 13-5 za Zadrane u prvoj četvrtini. 

S druge strane Ciboni je sve ulazilo. Krušlin pogađa tricu za 23-15.

Zadar je prekinuo 19-2 seriju domaćih nakon namjerne osobne Krušlina i dva pogođena slobodna bacanja Kraljevića. No Cibona nastavlja s tricama. Hukić je pogodio novu za plus 10 (27-17) nakon tri i pol minute u drugoj četvrtini.

Cibona je fantastičnom akcijom povela 32-17! Zadar je bio pred raspadom. Zadar je od 13-5 u 6. minuti utakmice zabio tek četiri koša, dok ih je Cibona od tog trenutka utrpala 27. Zadrani se s jednim slobodnim bacanjem i s dvije vezane trice vraćaju u igru (32-24) nakon čega je Mulaomerović morao pozvati time-out.

Florence igra sam, ali i provocira bez razloga

Florence na ulasku u posljednju minutu zabija za 43-26 i najveću prednost Cibone na utakmici. Na kraju plus 16 za domaće na poluvremenu (43-27).

Zadru je trebalo pravo malo čudo u nastavku. Florence je svojim tricama na startu treće četvrtine Zadranima visoko podigao letvicu. Nakon jednog koša neprimjereno je provocirao klupu Zadra. 

Cibona je vodila 54-35 no Zadrani se nisu predavali. Vratili su se od minus 20 i u zadnju četvrtinu ušli s 11 koševa zaostatka (59-48). 

Bošnjak je u posljednjoj dionici igre pogodio tricu za Zadar koji je došao na samo šest koševa zaostatka (60-54). No Florence odgovara istom mjerom. Bio je to pravi festival trica, a Bašić je pokazao da i on može pogoditi. 

Samo četiri razlike za Cibonu (62-58) i Mulaomerović je morao pozvati minutu odmora. Zadrani su srljali, a domaćin je to kaznio i preko čudesnog Florencea otišao na plus 10 (68-58). 

Kad god bi se Zadar približio, Florence bi nešto utrpao. Na kraju Cibonina pobjeda 80-71 i ulazak u finale protiv Cedevite.

Mula: Ovo je za mog pokojnog prijatelja

Zasluženo smo u finalu. To je moj prvi finale u trenerskoj karijeri. Posvetio bih ga pokojnom prijatelju Zdenku Jurkoviću koji je uvijek bio uz mene, a danas bi bio najsretniji čovjek na svijetu, rekao je Damir Mulaomerović.

- Nemamo više kome što dokazivati. Ispunili smo sve ciljeve postavljene pred nas, samo smo sebi morali dokazati da zaslužujemo biti tu - dodao je trener Cibone.

Nazor o Florenceovim provokacijama: Čovjek se zabavlja

Cibona je preokrenula iskustvom Hukića, a  drugom dijelu zadržala prednost ekstra kvalitetom Florencea. Ovaj put nismo odustali kao u prvoj utakmici, borili smo se do kraja. Sezona nam je uspješna uz sve limite ove momčadi, s Cibonom smo imali 4-4, u ABA ligi smo bili na diobi 5. mjesta, igrali smo finale Kupa, ali opet nismo zadržali cijelu momčad. Tako nam je cijele godine, rekao je trener Zadra Ante Nazor, pa prokomentirao provokacije Florencea prema klupi.

- Čovjek se zabavlja. Zašto bismo mu zamjerili? Nerviraju me događaji proteklih dana. Volio bih da smo kulturnije društvo. No moramo se baviti odgojem naših igrača, a ne Amerikanaca - dodao je Nazor.

Policija je imala pune ruke posla

Tornado je zapalio transparent Smogovaca, a policija je ušla na njihovu tribinu.

Evo kako je to izgledalo...

Više pročitajte na našem članku o neredima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram