Obavijesti

Sport

Komentari 168

Football Leaks trese i Dinamo: Ćorić je samo 30 posto 'plavi'?

Football Leaks trese i Dinamo: Ćorić je samo 30 posto 'plavi'?
4

Prema dokumentima "Football Leaksa" Doyen Sports je u studenom 2015. godine otkupio 70 posto prava na Ćorića za 2,8 milijuna eura uz garanciju da će natrag dobiti dodatna dva milijuna

VIDEO

Dokumenti "Football Leaksa" koji cure u javnost potresli su nogometni svijet.

Usred nečega što bi, ako se dokaže, mogla biti jedna od najvećih afera u povijesti nogometa nalaze se imena nekih hrvatskih igrača. Među prvima su izašla imena Luke Modrića i Matea Kovačića, a nakon njega i Ante Ćorića. 

<<< Skandal trese nogomet: Luka pod istragom?! >>>

Dinamo: Nemamo komentara

Iz "Football Leaksa" su na adresu Dinama navodno poslani dokumenti o poslovima između Dinama, Ćorića i agencije Doyen Sports koja brine o njegovoj karijeri.

Ćorić je prošle godine pristupio agenciji koja brine o karijerama Neymara, Falcaa i ostalih zvijezda, a prema dokumentima "Football Leaksa" Doyen Sports je u studenom 2015. godine navodno otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura uz garanciju da će natrag dobiti dodatna dva milijuna.

Iz iste dokumentacije vidljivo je da je Doyen Sports ugovorom iz veljače 2016. godine navodno posudio Dinamu 4,5 milijuna eura uz garanciju da će od Dinama natrag dobiti dva milijuna eura više. Iz Dinama nisu htjeli ništa komentirati.

I Brozović u istoj agenciji

Konkretno, ovdje bi se moglo raditi o slučaju "vlasništva treće strane", što je zabranjeno u nogometu i protiv čega se Fifa posljednjih godina borila.

Pravilo zabrane TPO (Third party ownership) uvedeno je kako bi se smanjio utjecaj raznih investitora koji su kupovali postotke vlasništva nad igračima kako bi prilikom transfera i oni dobili dio kolača. 

Doyen Sports je podružnica kompanije Doyen Group koja se bavi ulaganjima u sirovine i nekretnine, a prije pet godina sudjelovao je u u 40 milijuna eura vrijednom transferu Radamela Falcaa iz Porta u Atletico Madrid.

Doyen Sports bio je posrednik i u transferu Neymara iz Santosa u Barcelonu. Ista agencija zastupa i Marcela Brozovića.

Dinamo demantirao navode o Kovačiću

Španjolski El Mundo prvi je donio priču o Luki Modriću koji je navodno preko jedne luksemburške tvrtke, kojoj je prodao marketinška prava, izbjegao prijaviti dio prihoda koji je ostvarivao u 2013. i 2014. godini.

Porez u Luksemburgu je oko 1 posto, dok je u Španjolskoj 30 posto.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je prilikom transfera Matea Kovačića iz Dinama u Inter 2013. godine 50 posto od 11 milijuna eura otišlo tvrtki Profoot International Limited iz Hong Konga!? A ta je tvrtka 2015. godine prava proslijedila drugoj tvrtki ista imena, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Dinamo je ove navode demantirao

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja