Obavijesti

Sport

Komentari 18

Frane Zolja ne ide u Tursku, trenirat će s B momčadi 'bilih'

Frane Zolja ne ide u Tursku, trenirat će s B momčadi 'bilih'
4

Ako ne potpiše novi, dodatno izmijenjeni ugovor koji mu je ponudio Hajduk, Franck Ohandza neće putovati na pripreme u Tursku, proljetni dio sezone provest će trenirajući s B momčadi, a utakmice će pratiti s tribina Poljuda.

VIDEO

Kad je u studenom prošle godine Ohandzin menadžer Oliver Köenig izašao u javnost s detaljima ugovora koji je Hajduk ponudio njegovom klijentu, bilo je jasno kako ga nemaju namjeru potpisati.

Köenig je zaigrao na kartu 'ucjene', jer Ohandza je nesporno bio ljubimac navijača Hajduka, no kad je Hajduk odbio popustiti pod pritiskom, žrtva je ispao Ohandza, koji se našao u nezavidnoj situaciji, a sada mu prijeti još i šest mjeseci hlađenja. 

Podsjetimo, Francku Ohandzi ugovor s Hajdukom istječe na ljeto i već ove zime ima mogućnost bez odštete potpisati za neki drugi klub. Hajduk mu je u studenom ponudio produženje ugovora, a Köenig je otkrio i detalje. 

- Franck u Hajduku zarađuje 10.000 eura bruto mjesečno, i očekivao je ugovor u skladu sa svojim kvalitetama. No Hajduk mu je ponudio 12.000 eura bruto, pa se pitamo zar im Franck doista vrijedi samo toliko? Kao 1/3 Futacsa, ili duplo manje od Saida. Tražili smo 15.000 eura bruto, i ni cent više. Franck je uvijek je bio lojalan Hajduku, želi ostati jer voli klub i navijače. Da ne voli, mogao je otići u Kinu ili Dubai, i zarađivati trostruko više - rekao je tada Köenig i dodao:

- Nije on taj koji ne želi potpisati ugovor. Nije uopće stvar u novcu, nego u respektu. Zar je tih 3.000 eura razlike stvarno tolika prepreka za Hajduk? Predsjednik Kos nas je hladno odbio. Imamo nekoliko ponuda za Francka, ali želimo čiste odnose s Hajdukom, želimo da se zna da ga oni ne žele, te da će biti prisiljen protiv svoje volje potpisati za novi klub. Pa čak i pod cijenu da sjedi na tribinama cijelo proljeće. Franck je jak karakter, zna da je u pravu, da je ispunio sve što su od njega tražili.

Priča je prije nekoliko dana dobila i nastavak, Hajduk je dodatno 'frizirao' Ohandzin ugovor, ponudili su mu nešto manji fiksni dio primanja, ali uz dodatne bonuse što ga u idealnoj situaciji može učiniti i daleko najbolje plaćenim igračem u Hajdukovoj svlačionici. Uz prijedlog novog ugovora, Hajduk je kamerunskom napadaču dao i okvir od sedam dana, tijekom koga se mora izjasniti. Ili će prihvatiti ponudu, ili neće sa suigračima putovati u Tursku, niti će na proljeće konkurirati za momčad.  

Hoće li Ohandza prihvatiti ono što mu nudi Hajduk, a to su manji zagarantirani dio, ali zato puno bogatije bonuse, ili će ipak inzistirati na većem zagarantiranom dijelu ugovora, saznat ćemo vrlo brzo.

Ako potpiše, sve će se brzo zaboraviti, no ako odbije, ništa dobroga ne čeka ni njega ni klub. U ovom se trenutku idealnom čini opcija razlaza uz odštetu, no konkretne ponude koja zadovoljava obje strane za sada nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom