Obavijesti

Sport

Komentari 46

Gol Kalinića nije bio dovoljan: 'Pipita' zabio za pobjedu Juvea

Gol Kalinića nije bio dovoljan: 'Pipita' zabio za pobjedu Juvea
7

Gonzalo Higuain, najubojiti bombarder prošlosezonske Serie A, ušao je u 66. minuti umjesto našeg Mandže, a devet minuta kasnije zabio je za pobjedu

VIDEO

Na svojoj Juventus Areni aktualni se talijanski prvak postavio iznimno autoritativno od prve minute protiv vrlo dobre momčadi Fiorentine. Slavili su na kraju rezultatom 2-1, a moglo je završiti i uvjerljivije da su bili precizniji za vrijeme prvog poluvremena.

Odlučio se domaći strateg Massimiliano Allegri od prve minute šansu pružiti tek jednom debitantu, bivšem Barcinom desnom beku Daniju Alvesu. 

Na klupu su se tako smjestile sve ostale ovoljetne skupe akvizicije 'bianconera': Higuain, Pjanić, Pjaca i Benatia. 

Mario Mandžukić predvodio je napad 'zebri' od prve minute, a s druge strane čekali su ga druga dvojica Hrvata - Milan Badelj i Nikola Kalinić. Posljednja kupovina 'ljubičastih', Hrvoje Milić, odgledao je svih 90 minuta s klupe.

U standardnoj 3-5-2 formaciji domaći su furiozno krenuli na momčad Paula Souse, presingom i dobrom kombinatorikom stvorili su nekoliko zicera, po jedan su promašili Sami Khedira i Alex Sandro.

Football Soccer - Juventus v Fiorentina - Italian Serie A

Ipak, u 37. minuti Juve je uspio slomiti defenzivu 'viola' - stoper Chiellini lijepo je ubacio u kazneni prostor Tatarusanua na što je natrčao njemački veznjak i potom efektno zakucao loptu glavom u mrežu.

Drugo poluvrijeme ponudilo je drugačiju sliku, Fiorentina je uspostavila balans, dok su domaći djelovali pomalo istrošeno, kako to već biva kod njih na počecima sezone. 

Sjetimo se prethodne jeseni koju su otvorili domaćim porazom od Udinesea.

Manji pritisak Fiorentine isplatio se u 70. minuti. Poslije kornera Slovenca Josipa Iličića, naš Nikola Kalinić sjajno je nadskočio Alexa Sandra i poentirao glavom u mrežu Gigija Buffona.

Football - Soccer - Juventus v Fiorentina - Italian Serie A

Ali, onda na scenu stupa igrač od 90 milijuna eura! Gonzalo Higuain, najubojiti bombarder prošlosezonske Serie A ušao je u 66. minuti umjesto našeg Mandže, a devet minuta kasnije zabio je za vodstvo. 

Stvorio je Juve opasnu situaciju, Tatarusanu skinuo jedan nezgodan udarac kojeg je zakucavanjem ispratio Argentinac. Ispostavit će se, da je to bilo to dovoljno za pobjedu Torineza.

Milan Badelj je igrao do 65. minute, dok Marko Pjaca nije ulazio u igru.

U ranijem terminu, loptanje na Apeninima otvorili su Roma i Udinese. Rimljani su bili uvjerljivi pobjedom 4-0, a zabijali su Perrotti (dva gola iz penala), Džeko i Salah.

>>> Grafičku usporedbu nastupa Marija Mandžukića i Nikole Kalinića pogledajte na Goalu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana