Obavijesti

Sport

Komentari 76

Utakmica svih utakmica! Oni su oduvijek bili naše mušterije

Utakmica svih utakmica! Oni su oduvijek bili naše mušterije
1

Hrvatska večeras (20.45 sati) lovi polufinale protiv Španjolske, koja nam je gotovo uvijek bila usputna stanica na putu prema medalji, a 2003. ih je srušio kapetan Slavko Goluža

VIDEO

Kad pogledam španjolski sastav, shvatim da ipak nisam tako star. Pa dobar dio ovih igrača igrao je sa mnom u klubovima, a ja sam protiv njih igrao za reprezentaciju, rekao je Petar Metličić najavljujući veliki okršaj večeras (20.45) u Montpellieru.

Igrao je legendarni kapetan i 2003. protiv Španjolske, na SP-u kojeg se uvijek rado sjećamo. U finalu je tad pala Njemačka, ali puno je više muke bilo s “furijom”. No Pero u to vrijeme još nije bio kapetan, traku je nosio Slavko Goluža, koji je protiv Španjolaca odigrao - kapetanski.

'Najdraža utakmica'

Ušao je kad smo bili u debelom minusu, na šest golova zaostatka, i riješio stvar. Praktički nas je sam uveo u to finale.

- Najbolja utakmica u karijeri? Pa jedna od najboljih. I jedna od najdražih, to definitivno - kaže Goluža.

Utakmica za pamćenje otišla je u dva produžetka, a briljirala su oba kapetana, Goluža s jedne strane, a Masip s druge. Ali ključne poteze povukao je ipak hrvatski kapetan.

- Obojica smo preuzeli odgovornost, što se od nas i tražilo. Ali nemojmo zaboraviti i moje suigrače, svatko je dao svoj doprinos, i u obrani i u napadu, nisam tu bio sam - skromno priča Goluža, koji dobro pamti i dan prije utakmice.

Kuhalo u igračima

- Uh, kuhalo je u nama čak i kad smo spavali! Jedva smo čekali da ta utakmica počne, bili smo uvjereni da ćemo dobiti. Čak i kod minus šest smo vjerovali da ih možemo stići, a to se i dogodilo - rekao je Goluža i nastavio:

- Tek kad sam nakon pet, šest godina gledao tu utakmicu, shvatio sam da sam pucao sedmerac koji je zapravo odlučio utakmicu. U tim trenucima sam toliko bio ‘unutra’, u utakmici, da nisam bio ni svjestan koliko je to važan šut.

Vratili su nam Španjolci dvije godine poslije, u Tunisu su nam uzeli zlato u finalu, ali godinama poslije Hrvatska je bila svojevrsna “crna mačka” za društvo s Pireneja. Na putu do gotovo svake naše medalje Španjolci su bili samo usputna stanica. Osim lani u Poljskoj, kad su nas pobijedili u polufinalu i na kraju uzeli srebro. A mi broncu. Ovoga puta sigurno nećemo i jedni i drugi do medalje.

- Ma Španjolci su naše mušterije - kaže Slavko Goluža i dodaje:

- To, naravno, ne znači da će danas biti lako. Dapače, očekuje nas jako teška utakmica u kojoj su šanse 50-50, ali imamo jako dobar skor s njima. Nemamo ih se zašto bojati, mi smo ipak Hrvatska.

Hrvatska je mlađa

Španjolci su iskusniji, mi smo mlađi, brži i poletniji, ali ulog je golem. Ili borba za medalju ili razočaranje.

A kad je hrvatski rukomet u pitanju, razočaranjima tu najčešće nije bilo mjesta.

Ajmo vjerovati da će tako biti i ovaj put, da će se u Francuskoj ponoviti Portugal, da ćemo i ovaj put imati “golužu” koji će riješiti stvar...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...