Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ako treba, igrat ćemo u Sigetu: Gorica je najavila da ide u HNL

Odlučili smo poduzeti sve korake kako bismo osigurali uvjete za igranje u Prvoj HNL. Spremni smo ispuniti sve kriterije za to, priopćili su iz Gorice na sjednici Izvršnog odbora kluba

VIDEO

Prije nepuna dva mjeseca momčad iz Velike Gorice srušila je Dinamo II kojem nisu pomogli ni Machado, Schildenfeld, Šitum, Knežević, Henriquez, Hodžić, Olmo...  Gorica je nakon 17 odigranih kola drugoplasirana momčad Druge HNL i radi sve kako joj se ne bi ponovio slučaj oduzimanja licencije iz 2012. godine.

Velikogorička momčad tada je osvojila drugu ligu te izborila plasman u HNL, ali nije dobila licenciju. Gorica je tužila HNS, a sve je završilo dogovorom nakon što je HNS pristao investirati 3,5 milijuna kuna za teren s umjetnom travom kako bi Gorica na njemu mogla igrati službene utakmice.

Na sjednici Izvršnog odbora Gorice odlučili su da će napraviti sve kako bi osigurali uvjete igranja u prvoj ligi sljedeće godine, a najavili su i kako će prijaviti stadion Dragovoljca kao zamjenski ako to bude trebalo.

- U Gorici se godinama radi ozbiljno. Okupljamo više od 500 mladih sportaša, imamo više od 30 stručnih ljudi u pogonu i oko sebe više od 2000 simpatizera koje čine roditelji i obitelji naših članova te naši navijači, a 60% ukupnog proračuna osiguravamo sami - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko za Cityportal.

- Započeli smo vrlo ozbiljnu komunikaciju sa vodstvom Hrvatskog Dragovoljca o prijavi zamjenskog stadiona do završetka potrebnih radova na našem stadionu. Odlučili smo da iduće godine idemo HNL i to je jedino važno - dodao je.

Priopćenje Gorice:

"Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora HNK Gorice jednoglasno je donesena odluka o poduzimanju svih koraka za osiguranje uvjeta igranja I HNL u slijedećoj sezoni. Ovime IO Kluba želi unaprijed odgovoriti na pitanja o službenom stavu najvišeg tijela kluba o ambicijama za sezonu 2017/18.

Unatoč činjenici da je za provođenje ovakve odluke potrebno zadovoljiti svih pet kriterija unutar licenciranja, a posebno onaj natjecateljski i infrastrukturni uvjereni smo da je klub u svim pogledima spreman za ispunjenje istih, uz naravno potporu lokalne zajednice u koju ne sumnjamo.

U tom pogledu Izvršni odbor i službeno će odaslati prijedlog za osiguranjem sredstava za zatvaranje svih infrastrukturnih zahtjeva od strane vlasnika stadiona – u ovom slučaju grada Velike Gorice. Ukoliko iz bilo kojeg razloga vlasnik gradskog stadiona ne može ili ne želi ispuniti ove uvjete stav IO Gorice je da se za natjecanje prijavi jedan od stadiona izvan Velike Gorice a koji će imati licencu za igranje I HNL, a prema sadašnjim propisima nije udaljen više od 20 km od sjedišta kluba"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom