Obavijesti

Sport

Komentari 16

Mršić nakon pobjede: Bili smo usporeni zbog lošeg rasporeda

Mršić nakon pobjede: Bili smo usporeni zbog lošeg rasporeda
1

Cedevita je u gostima kod Cibone slavila 89-85 i tako zadržala drugo mjesto na ljestvici ABA lige. Prvo poluvrijeme Cibona je imala +11, ali onda je Cedevita na krilima Ryana Boatrighta preokrenula utakmicu...

VIDEO

U gradskom derbiju Cedevita je u 23. kolu ABA lige pobijedila domaćina Cibonu 89-85. Šesta je to pobjeda Cedevite u nizu nad Cibosima, a za nju su se itekako morali potruditi. Sve do zadnje minute pitanje pobjednika bilo je otvoreno.

Prvu četvrtinu obilježile su izgubljene lopte Cedevite, ali i ovo zakucavanje mladog Nika Slavice.

Cibona je povela odmah u startu i prednost nije ispuštala cijelo prvo poluvrijeme. U jednom trenutku su imali i velikih plus 11, no ponajviše zahvaljujući Ryanu Boatrightu Cedevita je otišla na odmor sa zaostatkom od samo pet koševa. Amerikanac je predvodio Cedevitu s 15 poena, a jedinu pravu pomoć u prvom dijelu imao je od kapetana Mire Bilana koji je postigao osam koševa. Kod domaćih najbolji u prvih 20 minuta bio je Nik Slavica s 10 koševa uz pet skokova. Osim Slavice, trener Damir Mulamerović imao je rasploženog Luku Žorića koji je zabio deset poena (šut 5/5), a ništa lošiji nisu bili ni Emir Sulejmanović, Marin Rozić..

U drugom dijelu Cedevita se probudila predvođena sjanim Markom Tomasom, zabio je dvije trice u nizu i ubrzo se istopila prednost domaćih. U posljednju dionicu utakmice Cedevita je ušla s +1.

Početak odlučujuće četvrtine obilježile su pogreške na obje strane, a onda je započela prava drama. Šest i pol minuta prije kraja Cibona je vratila vodstvo zahvaljujući večeras izvrsnom Emiru Sulejmanoviću, ali nisu izdržali. Gosti su se odvojili na 85-82, a "vukovi" nisu uspjeli realizirati dva napada za izjednačenje. Još je Bilan zabio dva slobodna bacanja i tu je bio kraj. Malo nade vratio je Rozić s tricom četiri sekunde prije kraja, krenuli su domaći po brzi faul, ali Rashad James je bio nemilosrdan s linije slobodnih bacanja.

Unatoč pobjedi, Veljko Mršić nije bio zadovoljan igrom momčadi.

- Bili smo ponešto uspavani i sporiji ali tomu je kriv raspored i o tome se treba razmišljati jer smo jedina liga u Europi koja se igra odmah nakon odigranog Kupa. Dobili smo ali nismo bili dobri što je i normalno jer smo imali neprospavanu noć nakon osvojenog Kupa Ćosića u subotu. Na kraju smo izvukli pobjedu, bili smo dovoljno pametni u nekim trenucima i zasluženo smo pobijedili - rekao je trener Cedevite.

Domaće je predvodio Sulejmanović s 21 poenom, a kod gostiju je najefikasniji bio Ryan Boatright s 24 koša. 

Ovom pobjedom Cedevita je zadržala važno drugo mjesto na ljestvici ABA lige. Cibona dalje od 5. mjesta ne može, a opstanak su odavno izborili.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani