Obavijesti

Sport

Komentari 199

Atomski nogomet na Etihadu: City konačno srušio Barcelonu

Atomski nogomet na Etihadu: City konačno srušio Barcelonu
10

UTAKMICA JESENI Četiri gola uz niz fantastičnih akcija mogli smo večeras vidjeti na Etihadu. Pepov City je nadigrao i pobijedio Barcelonu 3-1 na krilima Gundogana i De Bruynea

VIDEO

Manchester City i Barcelona odigrali su utakmicu jeseni na Etihadu i u toj tvrdnji nema nikakvog pretjerivanja. Pepov novi stroj uspio je nadigrati Enriqueovu velesilu i na kraju slaviti 3-1. Dva je zabio Ilkay Gundogan, jedan Kevin De Bruyne. Za goste je strijelac bio Lionel Messi.

Konačno, stigli su do svoje prve pobjede protiv katalonskog sastava koji ih je tukao u svih pet njihovih prijašnjih ogleda.

I ne samo to, ovo je prvi put poslije sezone 98/99 da je jedan engleski klub zabio tri komada u skupini moćnoj Barceloni. Uz to, City je večeras zabio Barci (3 gola) u 90 minuta više nego što su zabili u prethodnih 450 minuta igre (2 gola).

Definitivno, velika večer za 'građane' koju potpisuje Pep Guardiola.

VIDEO

Mađar Kassai u startu oštetio City

Već u 11. minuti imali smo prvo veliko uzbuđenje i veliku pogrešku mađarskog suca Viktora Kassaija koji je obilježio ovaj spektakl lošim suđenjem. Ušao je Raheem Sterling u šesnaesterac Barcelone, startao je na njega Samuel Umtiti i to je bio čisti penal. A na kraju je Sterling zaradio žuti zbog simuliranja. I umjesto da City povede, dogodilo im se najgore.

Tri je Cityju Messi zabio na Nou Campu, prvi je pao i večeras na Etihadu. Brzopotezna akcija Barcelone finiširana je hladnokrvnom završnicom večerašnjeg kapetana Lea Messija. Bio je to 90. Leov gol u Ligi prvaka. Zatim je prijetio Neymar, pa i Gomes u kraćem periodu dominacije španjolskog prvaka, međutim, u 39. se domaći vraćaju u utakmicu.

Pogriješio je Sergi Roberto, a City nije imao milosti. Lopta je stigla do Nijemca Ilkaya Gündogana koji nije kiksao u realizaciji, domaći se vraćaju u utakmicu.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Aguero se našao u dobroj prigodi za totalan preokret, no zakasnio je za milimetar. Vrlo aktivnih i visokim tempom nabijenih prvih 45 minuta sugeriralo je da ćemo i u nastavku gledati slične scene.

Velika naivnost Ter Stegena i briljantni De Bruyne

To se i dogodilo. U 47. minuti Sterling je lijepo izborio poziciju, no očajno primio loptu i poslao ju pored gola. Nedugo potom prijeti i Aguero, doista, bio je to vatreni početak nastavka utakmice. Ipak, četiri minute poslije preokreće Manchester City. 

Slobodnjak iz lijepe pozicije pripao je najboljem igraču domaćih, Belgijcu Kevinu de Bruyneu. Idealan slobodnjak pretvorio je u gol, s nekih dvadesetak metara spakovao je golčinu u rašlje Ter Stegena. Kiks je to golmana Barce, golman iz slobodnjaka ne smije dobiti gol u svoj kut.

Manchester City v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C

U 61. minuti, naš Ivan Rakitić napustio je teren, a ušao je Turčin Arda Turan. Još jedna dobra akcija Cityja viđena je u 63. minuti.

Aleksandar Kolarov je ubacio na peterac gdje je za milimetar zakasnio de Bruyne, a potom i Aguero. Barcelona je imala dobar rezultat s obzirom na igru u drugom poluvremenu.

Aguero asistirao - rukom

Da ne bude mirnih perioda, pobrinuli su se i gosti. Prilika za izjednačenje ponudila se portugalskom veznjaku Andreu Gomesu, no on je to zakucao u prečku. Suarez je uspio iskopati loptu te prevariti protivničke stopere, lijepo je poslužio Andrea Gomesa koji je šutirao u gredu, a već u idućem napadu prijetio je De Bruyne Barceloni!

I onda u 75. minuti sjajni Ilkay Gündogan postavlja konačan rezultat. Bila je to još jedna sjajna akcija Cityja, uspjeli su izigrati cijelu obranu Barce i lopta je savršeno stigla na nogu Gündogana.

Manchester City v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C

Njemački veznjak ponovo je zakucao mrežu sunarodnjaka Ter Stegena, a čini se kako mu je tu Sergio Aguero asistirao - rukom. Još jedna loša odluka suca iz Mađarske koji je večeras bio najlošiji pojedinac na terenu.

Do kraja je Barcelona pritisnula kako bi došla barem do smanjenja rezultata, no domaći su koncentriranom igrom u obrani sačuvali sigurnu, ali i dakako zasluženu pobjedu na svom Etihadu.

Liga prvaka, skupina C

Manchester City - Barcelona 3-1 (Gündogan 39', 75', de Bruyne 51' / Messi 21')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 199

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana