Obavijesti

Sport

Komentari 50

Pep nadmudrio Slavena: City je dobio 'čekićare' u Manchesteru

Pep nadmudrio Slavena: City je dobio 'čekićare' u Manchesteru
6

Kako je semafor izgledao nakon 18 minuta, činilo se kako će "čekićari" pretrpjeti pravu katastrofu. No izgubili su 3-1, što je prvi poraz Slavena Bilića od "građana"

VIDEO

Slaven Bilić pretrpio je prvi poraz od Manchester Cityja. Treća je bila nesretna za bivšeg hrvatskog izbornika. Nakon pobjede u rujnu prošle godine u gostima te remija kod kuće, West Ham United izgubio je na Etihadu 3-1 od sastava Pepa Guardiole.

Hrvatski i španjolski stručnjak srdačno su se pozdravili uoči početka derbija trećeg kola Premiershipa, ali nimalo srdačno prema gostima nije djelovala momčad "građana", pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su redali šanse i pokazali svu lepršavost u igri pod novim trenerom.

City je poveo već u sedmoj minuti. Malonogometnu akciju zaključio je Nolito uputivši povratnu loptu za Sterlinga, komu nije bilo teško poentirati sa sedam-osam metara. A već 11 minuta poslije domaći su udvostručili vodstvo golom glavom Fernandinha nakon ubačaja De Bruynea iz slobodnog udarca.

Činilo se kako se "čekićarima" sprema pravi potop na Etihadu. Posebno je opasan bio De Bruyne u dva navrata, iz slobodnjaka i nakon akcije slične prvom golu, ali nekako su se gosti obranili do predaha.

Guardioline trupe početkom nastavka gotovo su riješile utakmicu postigavši gol koji, međutim, nije bio priznat zbog Agüerova zaleđa, a u 52. minuti Nolito je pogodio krivu stranu mreže. Negdje se to moralo vratiti...

West Ham je zabio u 58. minuti iz jedne od rijetkih pravih prilika na utakmici. Ubačaj Masuakua s lijeve strane u gol je pretvorio Michail Antonio nadskočivši Cityjeve braniče. Ljut kao ris bio je Guardiola koji je u tim trenucima u igru uvodio Kolarova umjesto ozlijeđenog Stonesa.

Gol gostiju rasplamsao je utakmicu u završnih pola sata, a opasniji je i dalje bio City. Agüero je pogodio vanjsku stranu mreže, kao i Nolito, a jednom prilikom ostao je u zaleđu, prema pomoćnom sucu, iako se na usporenoj snimci učinilo kako nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Argentinac je pokazao i svoju ružnu stranu, udarivši Reida u jednom skoku, zbog čega je ipak prošao nekažnjeno, a vrlo lako mogao je dobiti crveni.

Iako je City malo pao u završnici, West Ham ipak nije uspio doći do izjednačujućeg gola te je upisao i drugi prvenstveni poraz, ukupno četvrti u službenim utakmicama ove sezone kojeg je zapečatio Sterling svojim drugim golom nakon što je Silva pogodio stativu u sudačkoj nadoknadi.

"Građani" nastavljaju sa savršenim startom. Bila im je to treća pobjeda u prvenstvu uz dvije u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Izbili su na čelo ljestvice s devet bodova, a "čekićari" su 12. s tri.

Premiership, 3. kolo:

  • Manchester City - West Ham 3-1 (Sterling 7', 90+2', Fernandinho 18' / Antonio 58')
  • West Bromwich Albion - Middlesbrough 0-0
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja