Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hajduk je posudio 1,5 milijun kuna splitskim sportašima...

Hajduk je posudio 1,5 milijun kuna splitskim sportašima...
1

Radi se o posudbi o milijun i pol kuna, a rok za povrat novca je izglasavanje gradskog proračuna i prebacivanja novca na račun  saveza

VIDEO

Hajduk je splitskom sportu posudio 1.5 milijuna kuna, kako bi bezbolno premostili razdoblje do izglasavanja novog proračuna.

- Danas je i službeno potpisan ugovor između Hajduka i Splitskog saveza sportova, u kojem smo se mi obvezali da ćemo u razdoblju političkog i financijskog vakuma prema splitskom sportu, financijski uskočiti i premostiti to razdoblje. Sretan sam i ponosan što možemo krenuti u smjeru skidanja stigme da Hajduk sprječava razvoj splitskoga sporta, naprotiv, mi želimo pomagati svim sportovima, pojedinačnim i ekipnim, naša su vrata otvorena svima - kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Pročelnik službe za sport i sportsku infrastrukturu grada Splita Hrvoje Akrap zahvalio je Hajduku.

- Ovom pozajmnicom ne pomaže se samo klubovima, nego i građanima grada Splita, jer ćemo uspjeti nastaviti kontinuitet pokrivanja troškova natjecanja. Roditelji djece koja treniraju i nastupaju neće morati plaćati natjecanja, i s te strane velika zahvala Hajduka. Napokon cijeli splitski sport puše u isto jedro, i nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i ubuduće.

Predsjednik SSS Ivan Veštić otišao je i korak dalje, te naglasio kako je Hajduk pokazao poštovanje prema sredini iz koje dolazi.

- Ovo je iskaz povjerenja, poštovanja i osjećaja za sredinu iz koje dolaziš. Malo ćemo olakšati klubovima, sportašima i trenerima da realiziraju svoje programe, da uspiju završiti natjecanja, ili ih započeti, da se bezbolno premosti financijski vakum koji ćemo po izglasavanju proračuna uspjeti nastaviti.

Nakon što je i dopredsjednik Splitskog saveza sportova Ivo Zoković zahvalio Hajduku, pojašnjeno je kako se radi o posudbi o milijun i pol kuna, a rok za povrat novca je izglasavanje gradskog proračuna i prebacivanja novca na račun  saveza. Kod nekih se pojavila nedoumica, kako to da je Hajduk, koji je dužan gradu na ime kredita, sada tom istom gradu posuđuje novac.

- Kredit Hajduku za koji je grad bio jamac je u svom roku. On se vraća, dospijeće kredita je 21. listopada, i sukladno odlukama GV tada mora biti plaćen. Ovaj sporazum ne utječe na kredit koji je Hajduk dužan vratiti gradu. Treba napomenuti i da je i Hajduk gradska firma, s 56% udjela u vlasništvu, pa kao što ostale gradske firme surađuju, tako surađuje i Hajduk – kazao je Akrap i dodao:

- Odnos grada prema Hajduku je iskreno rečeno dugo bio maćehinski. Kredit koji je Hajduk digao je s naknadama iznosio 31.2 milijuna kuna, i grad je morao naplatiti kamatu, ali ugovor koji je potpisan bio je nepovoljan za Hajduk jer je grad naplaćivao i zatene kamate, što smo zaustavili 2015. godine. Po prvotnom sporazumu Hajduk je u konačnici trebao vratiti preko 36 milijuna kuna. Danas je dug na ime kredita oko 23 milijuna kuna i on će biti vraćen do listopada. U ugovoru o korištenju stadiona postoji i obaveza grada da ulaže u infrastrukturu, no grad nikad nije donio plan investicije, da se zna što i kako, a  jedinu veću investiciju u 38 godina Poljuda grad je imao 2014., obnovu travnjaka i drenaže. Samim poslovanjem klub je sebe doveo u situaciju da se izvede iz financijskih dubioza i bude ono što treba, da sam sebi može priuštiti ulaganja u stadion i u akademiju. Obzirom da grad nema proračun, dali smo  suglasnost za ulaganje, a grad će nakon procjene neovisnog vještaka priznati investiciju. Ostatak će Hajduk vratiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve