Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Hajduk je tu već godinama, ali ovakvog kao Carrillo nije bilo'

'Hajduk je tu već godinama, ali ovakvog kao Carrillo nije bilo'
8

Joan Carrillo je tip trenera koji ništa ne prepušta slučaju, sve mora prekontrolirati i o svemu vodi računa. Prvi je na terenu i prvi odlazi s terena

VIDEO

Hajduk je milijun puta do sada dolazio u Postire, desetak trenera ih je vodilo, ali ovakav poput Joana Carrilla još nije viđen. Odmah iz autobusa došao je na teren i premjerio ga metrom uzduž i poprijeko, ispričao nam je Josip Biočina, dugogodišnji igrač i trener lokalnog kluba Postire Sardi.

Svi koji su španjolskog trenera opisivali kao osobu maksimalno predanu radu, nisu lagali. Dapače, Carrillo je tip trenera koji ništa ne prepušta slučaju, sve mora prekontrolirati i o svemu vodi računa. Tek kad je izmjerio teren po širini i dužini i uvjerio se u kvalitetu i visinu trave, otišao je do hotela raspremiti stvari. I opet prvi, s pomoćnicima stigao na travnjak, dok su se igrači još okupljali na recepciji obližnjeg hotela 'Lipa'.

Kratak sastanak, potom razmještanje rekvizita po terenu i - vježba.

- Mislili smo da se šale, da će između sebe zaigrati na 'male branke', ali oni su trenirali – čudili su se okupljeni znatiželjnici, koji su ponosni na činjenicu da Hajduk barem jednom godišnje dolazi u njihovo mjesto, na nadaleko poznati teren Podježice, vjerojatno najbolji travnjak u Dalmaciji.

- Hajduk nam je uzeo liječnika, ali bi im bilo bolje da su uzeli 'Đoku' - smiju se kibici.

A 'Đoka' je dugogodišnji tajnik postirskog kluba Đorđe Jurišić, koji već 31 godinu brine o glavnom travnjaku, a od prije desetak godina i o pomoćnom također punih dimenzija. I jedan i drugi teren bolji su od većine prvoligaških, a recept je jednostavan - malo korištenja i maksimalna briga.

- Sve naše kategorije treniraju na pomoćnom terenu, kao i svi koji nam dođu u goste na pripreme, a glavni teren čuva se isključivo za utakmice. Samo Hajduk i reprezentacija Hrvatske mogu trenirati na glavnom terenu - kaže nam ponosni Jurišić, dok je Carrillo sa svojim pomoćnicima svaku vježbu odrađivao na terenu, kako kasnije, kad ih igrači budu ponavljali, ne bi bilo nekih nedoumica.

I doista, Carrillovi treninzi su maksimalno organizirani, nema praznog hoda, i u svakom trenutku se zna što tko radi i zašto. Sve vježbe vodi sam, i sudjeluje u svakom segmentu, bilo savjetom, bilo pohvalom, ali i kritikom. U njegovoj bogatoj hrvatsko - engleskoj jezičnoj kombinaciji, da se razaznati i pokoja psovka na španjolskom jeziku.

- Više je puta Carrillo na treningu ponovio riječ 'pozišn', nego što u pjesmi Magazina ponove riječ 'kokolo' - šale se Postirani.

I doista, kod njega svaki igrač u svakom trenutku mora biti u idealnoj poziciji. Na treninzima im to uspijeva, a hoće li i na utakmicama... Trudi se Carrillo učiti hrvatski, solidno mu ide, tako smo slučajno u samoposluzi svjedočili kako je pokušavao komunicirati s blagajnicom, i na kraju joj uredno na odlasku kazao: 'Hvala vam i doviđenja'.

- Nije ni čudo da je ovako elegantan kad trči više od igrača - komentirali su Postirani Carrillovu vitku figuru, a od ljudi u Hajduku saznali smo kako trener jako pazi na prehranu i sportski život.  Želi biti primjer igračima.

Postirani su ponosni na dugogodišnju dobru suradnju s Hajdukom, a ni Hajduk im ne ostaje dužan. Podijeli se navijačima dosta suvenira, kalendara, majica..., djeca dobiju i čokolade, ali i priliku za fotografiraju sa svojim idolima. U klupskoj oružarnici i ambulanti ostanu lopte, razni rekviziti, lijekovi, kreme..., sve što je potrebno jednom klubu, a četvrtoligaš to sebi ne može priuštiti.

- Mi smo uvijek tu za Hajduk, ali i oni za nas. Kad nam treba bilo što, njima se prvima obratimo. Tako je bilo, tako će biti, a to je i normalno. Tko će kome pomoći, ako neće svoj svome. I jedva čekamo da se opet vrate - poručuju ljubazni domaćini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom