Obavijesti

Sport

Komentari 182

Hajduk je u završnici okrenuo Split i zasjeo na treće mjesto

Hajduk je u završnici okrenuo Split i zasjeo na treće mjesto
9

Teškom mukom Hajduk je u gradskom derbiju došao do pobjede nad Splitom (2-1). Crveni su poveli krajem prvog poluvremena preko Pešića, a preokret su donijeli Futács i Bašić

VIDEO

Mirisalo je na iznenađenje, na spominjani zakon velikih brojeva, ali se ipak nije dogodio. Hajduk je nakon preokreta pobijedio Split rezultatom 2-1 u posljednjoj utakmici 12. kola MAXtv Prve lige na Poljudu i bodovno se izjednačio s Osijekom na trećem mjestu ljestvice, ali ima bolju gol-razliku.

Uvod u derbi svetog Duje obilježila je ceremonija preuzimanja klupskih dionica od strane udruge Naš Hajduk ranije u nedjelju te poruke na majicama "Stop nasilju u hrvatskom nogometu" kojom su "bili" odgovorili na sudačku inicijativu koja staje u zaštitu suca Brune Marića, žrtve napada ranije ovog tjedna u Stobreču.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos, član Nadzornog odbora Ante Šalinović i sportski direktor Mario Branco pokazali su zajedništvo s Torcidom odgledavši utakmicu sa sjeverne tribine, umjesto u svečanoj loži.

Sve to kao da je stvorilo prevelik pritisak na igrače Marijana Pušnika koji su loše ušli u utakmicu. Imali su, istina, situaciju u kojoj je sudac Andrej Burilo mogao dosuditi penal nakon duela Saida s golmanom Tomislavom Dukom. Nije se odlučio za taj potez te je napadaču domaćina zbog prigovora dao žuti karton.

Još veće zvižduke s tribina Poljuda izazvao je trenutak iz 42. minute kad je Split nakon 635 minuta posta zabio tek treći ovosezonski gol. Sam pred Kalinića izašao je Ivan Pešić i lijepo pogodio suprotni kut za iznenađujuće vodstvo splitskih crvenih.

Nastavak je ipak ponudio očekivan tijek događaja. Said je u 55. minuti još jednom tražio penal nakon povlačenja Boljata, a Burilo je ovaj put pokazao na bijelu točku. Precizan izvođač bio je Márkó Futács.

Hajduk je nakon iznenađenja nastavio pritiskati i tražio pobjednički gol koji je stigao deset minuta prije kraja. Vlašić je dao loptu Tomi Bašiću koji je s 20-ak metara iskosa krasnim udarcem pogodio lijeve "rašlje" Dukina gola i postavio konačnih 2-1. Mogao je Split u samom finišu zakomplicirati život "bilima" i doći do izjednačenja, ali nedostajalo je preciznosti.

U sljedećem kolu 22. listopada Hajduk ide u goste Istri 1961, dok Split dan prije dočekuje Slaven Belupo. Bit će to dvoboj momčadi s crnim serijama. Splitovci nisu pobijedili u HNL-u već 21, a Koprivničani 10 utakmica.

Novi poraz još bi više produbio krizu momčadi Vjekoslava Lokice koju, osim stanja bankovnog računa zbog neisplaćenih plaća, može brinuti i pogled na ljestvicu: samo četiri boda iz četiri remija i posljednje mjesto.

MAXtv Prva liga, 12. kolo:

  • Hajduk - Split 2-1 (Futács 56' (pen.), Bašić 81' / Pešić 42')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka