Obavijesti

Sport

Komentari 24

Hasančić: Moj ofsajd karijere; vodeća Rijeka dočekuje Osijek

Hasančić: Moj ofsajd karijere; vodeća Rijeka dočekuje Osijek
1

USPOMENA IZ 1999. Rijeka i Osijek od 15 sati igraju najvažniji međusobni ogled još od ‘slučaja Krečak’. Rijeka je najbolji domaćin, ima sve pobjede, a Osijek je najbolji gost. U gostima nije izgubio niti boda

VIDEO

Rijeci od srca želim naslov. I doći ću sigurno na feštu. Pa tamo su mi rođena oba sina, rekao je Admir Hasančić.

U svibnju 1999. Rijeka je u posljednjem kolu morala pobijediti Osijek kako bi postala prvak. No Osječani su letjeli terenom, izvukli 1-1 i Rijeci uzeli naslov. Krila su dobili, tako se priča, stimulacijom iz Dinama.

‘Pazio sam da ne bude zaleđe’

- Ako i jesu, na to su imali pravo. To je dopušteno. Prerano smo počeli slaviti taj naslov. Nakon pobjede na Poljudu već smo feštali. Grad je bio na nogama. Činilo se da samo trebamo izaći na travnjak i pobjeda protiv Osijeka će doći sama. 

Do 88. minute bilo je 1-1, a onda je Hasančić zabio. No pomoćni sudac Zoran Krečak poništio je gol.

- Kad se Sztipanovics spremao nabaciti u šesnaesterac, ja sam se, kao uvijek, malo navirio prema golu, ali i odmah se instinktivno povukao pazeći da ne budem ni centimetar iza obrane Osijeka. I kad je Krečak označio zaleđe, nisam mogao vjerovati. Svi smo ga opkolili, na rubu očaja. Ni danas mi nije jasno kako sam se uspio svladati da ne skočim na njega. Nasreću, suzdržao sam se, ostao sam sportaš iako sam bio suočen s nezamislivom nepravdom. Glavni sudac Šupraha ga je tri puta pitao: ‘Jesi li siguran?’. ‘Jesam, jesam, jesam’, kao papiga je odgovarao Krečak - prisjeća se.

Uoči utakmice trener nenad Gračan imao je poseban govor.

Gračanov motivacijski govor

- Nikad neću zaboraviti njegove riječi na sastanku prije utakmice. ‘Što god se danas dogodi, za mene ste vi prvaci!’, govorio nam je, a iz očiju su mu krenule suze. Te su nas riječi ohrabrile, dale su nam snagu, ali kad danas o njima razmišljam, često se pitam zašto je Gračan rekao ‘Što god se danas dogodi...’. Kao da je predosjećao da se sprema neki belaj... - zaključuje Hasančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica