Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hercegovački derbi bez golova: Široki zaustavio niz Zrinjskog

Hercegovački derbi bez golova: Široki zaustavio niz Zrinjskog
1

Veliki okršaj Zrinjskog i Širokog u Premijer ligi Bosne i Hercegovine treći put u nizu završio je bez golova. Mostarci su uvjerljivo na čelu ljestvice, dok se Širokobriježani bore za Ligu za prvaka

VIDEO

Osim Jadranskog derbija na Rujevici, u subotu se igrao još jedan derbi dva kluba s hrvatskim predznakom. Riječ je o mostarskom Zrinjskom i Širokom Brijegu, koji su na stadionu Pod bijelim brijegom remizirali bez golova u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi s Pecare tako su postali prva momčad koja je ove sezone prošla neporaženo na gostovanju u Mostaru. "Plemići" su, naime, dosad ubilježili sedam čistih pobjeda. No i dalje su uvjerljivo vodeći s devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Radnik iz Bijeljine (utakmica manje) i Sarajeva.

- Čestitam i jednoj i drugoj momčadi. Mora se priznati da gledatelji nisu mogli uživati u nekoj ljepotici od igre. No mi smo u Mostar došli ostati neporaženi i ostvarili smo svoj cilj. Po prikazanim prilikama u oba poluvremena, "nula" je najrealniji ishod ovog derbija - rekao je nakon utakmice trener Širokog Denis Ćorić.

Najveću šansu utakmice propustio je bivši napadač ZagrebaDinamaRijeke i ZadraIvan Krstanović.

Cilj je Širokobriježana izboriti Ligu za prvaka, odnosno ući među prvih šest mjesta nakon osnovnog dijela prvenstva od 22 kola. Zasad su na sedmoj poziciji s dva boda manje od šestoplasirane Slobode.

- Nama ovaj bod mnogo znači u borbi za Ligu za prvaka. Sada nam slijedi dvotjedna stanka, nadam se da ćemo se dobro odmoriti, pripremiti i pokušati osvojiti što više bodova u preostale tri utakmice zimskog dijela prvenstva - dodao je Ćorić.

Zrinjski je prije nepuna dva tjedna postao klub s najviše provedenih kola na prvom mjestu u državnom prvenstvu koje postoji od sezone 2002/03., 87, čime je prestigao upravo Široki Brijeg. S ovakvim igrama smiješi mu se nova titula...

- Nismo odigrali na razini prethodne dvije utakmice. Ušli smo previše nervozno, činili dosta pogrešaka na sredini terena i teško nam je bilo doći do neke kreacije. I mi i Široki imali smo po jednu šansu u oba poluvremena, mislim da je najrealnije da je završilo kako je završilo - rekao je Vinko Marinović, trener mostarskog kluba, i dodao:

- Teren je koliko-toliko bio zadovoljavajući. Lopta jest išla brže, ali utakmica bi se sigurno otvorila da je netko zabio gol.

Iako na terenu nije bilo previše zanimljivih trenutaka, domaći Ultrasi pobrinuli su se za navijački dekor napravivši tradicionalnu bakljadu. Treći je to put zaredom da je hercegovački derbi u Mostaru završio bez golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka