Obavijesti

Sport

Komentari 138

Higuain u Juveu! Završio treći najskuplji transfer u povijesti...

Higuain u Juveu! Završio treći najskuplji transfer u povijesti...
4

Gonzalo Higuain novi je igrač Juventusa koji će Napoliju u dvije godine platiti 90 milijuna eura. Juve je dosad najviše dao za Buffona (52,8 milijuna €), ali nakon 15 godina taj je rekord pao...

VIDEO

Gonzalo Higuain (28) novi je napadač Juventusa, potvrdio je talijanski klub.

Argentinac stiže iz Napolija kojem će Juve u dvije rate platiti 90 milijuna eura, a Higuain je postao treći najskuplji transfer u povijesti nogometa, nakon Realovih 94 milijuna eura za Ronalda i 101 milijun za Balea, kako stoji na Transfermarktu.

Potvrda ovog mega-transfera stiže nakon što je Juventus u sjedištu talijanske nogometne lige deponirao ugovor s Higuainom i dao bankovne garancije da će u dvije godine platiti 90 milijuna eura na račun napuljskog kluba. 

Srušen Buffonov rekord

Juventus je za Gianluigija Buffona 2001. godine platio Parmi 52,8 milijuna eura. Nikad Juventus nije platio više za jednog igrača, a nakon 15 godina i taj je rekord pao.

Higuain je potpisao petogodišnji ugovor za Juventus, a godišnje će dobivati 7,5 milijuna eura, dva milijuna više nego što je zarađivao u Napoliju.

Navijači napuljskog kluba već pale njegove dresove, bacaju ih u WC školjke, a plakate s njegovim likom stavljaju na smetlarske kamione. 

Higuain je ranije u tajnosti obavio liječnički pregled u Madridu, no iz bolnice je iscurio njegov karton i tada je postalo jasno da je transfer u Juve praktički gotova stvar.

Pjevaš s navijačima Napolija pa odeš u Juventus

- Ne možeš pjevati s navijačima na San Paolu pa pregovarati s Juventusom - poručio je Higuainu kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

No Higuaina to nije previše diralo.

Argentinac je šesto Juventusovo pojačanje.

Dani Alves stigao je iz Barcelone, Miralem Pjanić iz Rome, Medhi Benatia iz Bayerna, Mario Lemina iz Marseillea, a Marko Pjaca iz Dinama.

Sva ta pojačanja, pogotovo veliki transfer Higuaina, vrlo vjerojatno znače odlazak Paula Pogbe u Manchester United, a upitan je i status Marija Mandžukića.

90 milijuna 

Iako je ranije objavljeno kako će Higauin koštati 94 milijuna eura, to je pogrešna cifra. 

Argentičeva odštetna klauzula u Napoliju je 94,7 milijuna eura, ali zbog klauzule ugovora između Napolija i Higuaina, Juventus ga je dobio za 90 milijuna. 

Prema toj klauzuli, otkriva Gazzetta dello Sport, viša cijena vrijedi ako Higuain želi otkupiti svoj ugovor, dok je ona niža cifra za slučajeve da ga kupuje drugi klub.

Pao i 16 godina star rekord Crespa

Nakon što je Juventus pristao platiti Napoliju 90 milijuna eura za Gonzala Higuaina, Goal donosi top 20 najvećih transfera talijanskih klubova u povijesti
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka