Obavijesti

Sport

Komentari 34

HNL igra zvana "Dinamopoly": 11 modrih koraka do "elfa"...

HNL igra zvana "Dinamopoly": 11 modrih koraka do "elfa"...
1

PREPREKE NA PUTU Zatvorska ćelija, diskoklub, laboratorij, bolnica... Sve je to bio dio Dinamova puta do 11. naslova prvaka Hrvatske zaredom...

VIDEO

Hrvatska inačica popularne društvene igre Monopoly, barem kad je naš nogomet u pitanju, komotno bi se mogla preimenovati u - Dinamopoly!

Svega je tu ove sezone bilo, “modri” su čak stali i na polje na kojem piše “zatvor” (Mamići), bilo je tu i “poreza na luksuz” (Fernandesovih 20.000 € zbog bančenja). Ali na kraju su prvi došli do cilja. Ugazili su na polje “iznenađenje” (Arsenal), potom ih “kockice nisu baš slušale” - ostali su i bez Ademija.

Na "šansi" izvukli krivu karticu

Da, kojim slučajem, postoji polje “Prva pomoć”, Zagrepčani bi, u to se možete okladiti, ugazili i na njega. Jer prvo je Josip Pivarić, koji je igrao sezonu iz snova, ozljedio prednji križni ligament desnog koljena, a potom je Marko Pjaca slomio ključnu kost. I Dinamo je, baš kao u Monopolyju, vraćen na početak.

Stali su “modri” i na polje “šansa”, nju su imali u dvije utakmice protiv Olympiacosa, u kojima su zaslužili najmanje četiri boda, a na kraju ostali bez ičega. Ugazilo je nekoliko igrača i na “željeznicu”, koja ih je trebala odvesti u inozemstvo, no ostali su u nastojanju da još jednom pokušaju izboriti Ligu prvaka, a zatim i prezimiti u Europi.

Poraženi nije htio čestitati prvaku

- Ne zanimaju me nikakvi Englezi, nek’ pišu što hoće. Čuo sam za interes Manchester Cityja, no ostajem u Maksimiru i idem s Dinamom u još jednu Ligu prvaka - rekao je Ante Ćorić, koji je ovu sezonu pokazao da može biti vođa.

Bilo je tu i još ponekih “poreza”, kao onaj Machadu, koji je zbog srednjeg prsta koji je pokazao navijačima morao platiti 100.000 eura kazne.

Zapravo, HNL imao je sve elemente Monopolyja, konkurencija je bila prisutna, u jednom trenutku igra je čak bila izuzetno zanimljiva, no pobjednik je već jedanaestu godinu zaredom isti. Samo, za razliku od društvene igre u kojoj svi učesnici po završetku stisnu ruku pobjedniku, ovdje to nije bio slučaj. Naime, ljutit zbog poraza, Hajduk nije čestitao Dinamu na naslovu.

Rog i rekord za početak sezone

Prijelazni rok još nije ni počeo, a Marko Rog je već srušio rekord HNL-a. Iz Splita u Dinamo došao je za pet milijuna eura.

- Čast je biti najskuplji igrač u povijesti HNL-a, ali nisam se zamarao time - rekao je Rog.

Mamići u zatvoru

Bio je to šok za sve nas u klubu. Zdravko i Zoran u zatvoru, a počinje sezona. Prva utakmica sezone, a mi nemamo trenera na klupi, sjetio se Mirko Barišić. Ni to nije omelo ‘modre’ da nastave seriju...

Machadova svinjarija

Izlazio je iz igre protiv Moldea, zvižduci su parali uši, a Machado je pokazao srednji prst.

- Napravio je veliku glupost, ali odmah je bio svjestan pogreške i ispričao se - kaže kapetan Antolić.

Za Wengera - "modri" Arsenal

To je bilo nešto veličanstveno, dan ponosa koji neću zaboraviti do kraja života. Sigurno jedna od najvećih pobjeda u Dinamovoj povijesti i ponosan sam što sam bio kapetan momčadi u toj utakmici, rekao je Antolić sjećajući se velikih 2-1.

Konačno nešto pozitivno

Kad sam čuo za pozitivan Arijev nalaz, nisam mogao vjerovati. Kao da se to dogodilo meni. U tom trenutku bio je naš najbolji igrač i njegovo neigranje je bilo gotovo nemoguće nadoknaditi, rekao je Antolić. Ademi ne smije čak ni u Kustošiju.

Panika! Rijeka bježi plus četiri

Povezali smo dva poraza u HNL-u, na Rujevici i Parku mladeži, te u tim trenucima atmosfera nije bila dobra. Ali nije bilo straha, znali smo da sve ovisi samo o nama, kaže Marko Pjaca. Bilo je to 16. kolo, dva kola prije vodio je Hajduk.

Anti Ćoriću prekipjelo

Mladim se igračima često napuni glava, tako je bilo i u ovom slučaju, objasnio je Mirko Barišić želju Ante Ćorića da ode iz Dinama nezadovoljan statusom.

Pivi ozljeda koljena "ukrala" EP u prvih 11

Zabijao je ključne golove u Europi, došao do prvih 11 reprezentacije, ali Josipu Pivariću nastradalo je koljeno.

- Moj cimer je trebao na Euru potvrditi koliko vrijedi, šteta, ali vratit će se on još jači - vjeruje Domagoj Antolić.

Broji li itko te kartone?!

Jedan od najtežih trenutaka u ovoj sezoni. Obavijest je stigla dvije minute prije odlaska u zračnu luku na feštu, kaže direktor kluba Tomislav Svetina. Veliki, teško objašnjiv gaf, a stradala su - djeca.

Pjacu ni ključna kost ne može zaustaviti

U trenutku kad sam pao, kad sam čuo da je puklo, jako sam se prepao. Naravno da sam pomislio i na to što će biti s Eurom, ali evo me, brzo sam se vratio, kaže Marko Pjaca.

Disko zvijer Fernandes

Junior je malo drukčiji od nas ostalih, kaže Domagoj Antolić objašnjavajući ekscese koji su Čileanca doveli do kazne od 20.000 eura i klupske suspenzije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu