Obavijesti

Sport

Komentari 91

HNL nije ni počeo kako treba, a suci su već u prvom planu...

HNL nije ni počeo kako treba, a suci su već u prvom planu...
1

Iza nas su tek tri utakmice proljetnog prvenstva, a sudačke odluke već podižu prašinu. Na utakmicama u Vinkovcima i Zagrebu sudačke trojke imale su ozbiljne previde na štetu Belupa i Cibalije

VIDEO

Ako već nemamo vrhunske travnjake, svlačionice, natkrivene tribine i desetke tisuće navijača na njima, barem imamo suce svjetskog renomea koji dijele pravdu našim talentiranim nogometašima na tim prastarim terenima. Sve napisano u prethodnoj rečenici stoji, osim, naravno, konstatacije da imamo suce svjetskog renomea. Naših sudaca u europskim natjecanjima uglavnom nema ni na mapi, a i kada se pojave na nekoj međunarodnoj utakmici, zakuhaju do tolike mjere da im 'zabranjuju' ulazak u državu.

Ovaj vikend dočekali smo povratak HNL-a, momčadi su se pojačale, prvenstvo je nikad zanimljivije, no suci, čini se, nastavljaju po starom. U dvije od tri odigrane utakmice sudačke su trojke napravile velike previde koji su na kraju mogli izravno kreirati rezultat. 

U ranijem jučerašnjem terminu od 15 sati Inter je gostovao kod Cibalije i kući otišao s velikim bodom u džepu (1-1). No teško da bi tome bilo tako da su suci vidjeli, a morali su vidjeti, ruku gostujućeg igrača u kaznenom prostoru. Loptu je u 83. minuti u kazneni prostor ubacio Krešimir Kelez, a tamo ju je Khaled Mesfin rukom zaustavio ispred napadača Cibalije. Bilo je to jasno svima na stadionu osim glavnom sucu Križariću i pomoćnoj sutkinji Sanji Rođak-Karšić koja iz idealne situacije nije signalizirala igranje rukom, piše Sportarena.

Dva sata kasnije Dinamo je na svom Maksimiru dočekao Slaven Belupo i napravio prvi korak u lovu na Rijekinih +6. Pobijedila je momčad Ivajla Peteva 1-0 golom Armina Hodžića iz penala. No tko zna kako bi utakmica završila da su pomoćni suci odradili svoj posao kako treba.

Naime, u 39. minuti prvi pomoćni Bojan Zobenica podignuo je zastavicu u trenutku kada je napadač Slaven Belupa krenuo prema golu Dinama. U priloženoj fotografiji Sprotarene jasno se može vidjeti da govora o zaleđu nije bilo.

A da se navijači koprivničke momčadi ne bi ljutili samo na jednog pomoćnog suca pobrinuo se njegov kolega Kruno Šarić koji je u 81. minuti također neopravdano mahao zaleđe igračima Slaven Belupa. 

Ipak, u istoj utakmici dobru procjenu donio je glavni sudac Tihomir Pejin kada je opravdano dosudio penal za Dinamo nakon igranja rukom Josipa Tadića u kaznenom prostoru gostujuće momčadi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...