Obavijesti

Sport

Komentari 40

HNS i igrači dogovorili su da će premije podijeliti ravnopravno

HNS i igrači dogovorili su da će premije podijeliti ravnopravno
1

Ranije je dogovorena raspodjela premija za plasman na Euro (70-30 u korist HNS-a), dok će premije za rezultat igrači i savez podijeliti ravnopravno

VIDEO

Prolaskom na Euro u Francusku HNS je osigurao minimalno 12 milijuna eura. Raspodjela premija za plasman na Euro bila je dogovorena još uoči početka kvalifikacija, a iznos se dijelio između Saveza i igrača 70-30 u korist Saveza.

Premije za rezultat dijelit će se ravnomjerno.

"Predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik Ante Čačić, kapetan Darijo Srna i nekolicina iskusnijih igrača dogovorili su se kako će omjer podjele premija za rezultat na Euru biti 50-50", objavio je Hrvatski nogometni savez.

Nagrada 35 posto veća od prošlog Eura

Prošli je tjedan objavljeno da će 24 reprezentacije sudionice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj koje počinje u petak među sobom raspodijeliti rekordni nagradni fond u visini od 301 milijun eura.

Taj je iznos za 35 posto veći od prethodnog koji se dijelio za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini te za 39 posto veći od nagradnog fonda iz 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Samo će za nastup reprezentacije sudionice dobiti po osam milijuna eura, osvojeni bod u natjecanju po skupinama vrijedi 500.000 eura, a pobjeda milijun.

Nagrada za plasman u osminu finala iznosi milijun i pol eura, plasman u četvrtfinale vrijedan je dva i pol milijuna eura. Polufinalisti će biti bogatiji za četiri milijuna eura, a finalisti će si podijeliti 13 milijuna eura.

Pobjednik Eura u Francuskoj dobiti će osam, a poraženi pet milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović