Obavijesti

Sport

Komentari 80

Hrabri Luka poželio je pobjedu Hajduku: Neka bude 2-0 za nas

Hrabri Luka poželio je pobjedu Hajduku: Neka bude 2-0 za nas
1

Mladi Hajdukov navijač Luka Bučević, koji je sve oduševio privrženošću uz splitske "bile", ispratio je omiljenu mu momčad u Zagreb na derbi protiv Dinama i poželio joj pobjedu 2-0

VIDEO

Veliko iznenađenje priredio je igračima Hajduka mladić s Downovim sindromom Luka Bučević koji ih je došao ispratiti na veliki derbi i zaželjeti im pobjedu 2-0. Igrači su skandirali njegovo ime, a uoči polaska napravili su i zajedničku fotografiju za uspomenu.

Luka Bučević, osim Downova sindroma, ima i srčanu manu, prošao je nekoliko operacija, ali to ga ne sprječava da dođe na baš svaku utakmicu Hajduka s volonterima Antom i Marinom koji mu pomažu te naizbježnom zastavom.

Uoči utakmice Hajduka i Cibalije Luka je dobio priliku upoznati se i družiti s igračima te, nakon velike pobjede, s njima istrčati pred Torcidu. Bio je to za njega doživljaj za pamćenje, a sve navijače Hajduka koji su gledali prilog na Novoj TV oduševio je njegov entuzijazam i ljubav prema klubu za koji živi.

Ova priča daleko je od nogometa i tipične navijačke. Luka (17) ima Down sindrom, a strašću za navijanjem zarazio je Antu i Marina, dvojicu volontera iz splitske udruge koji zbog njega više ne propuštaju niti jednu Hajdukovu utakmicu. Postalo je to prijateljstvo za cijeli život. A Tordica je zbog Luke učinila ono što gotovo nikada ne čini. Na sjevernu je tribinu, gdje kamere baš ne zalaze, pustila ekipu magazina PROVJERENO. :)

Posted by DNEVNIK.hr on 30. rujna 2016

- Hajduk mi je sve u životu - kazao je Luka, komu je djed u nasljedstvo ostavio dionicu Hajduka i od tada je redovito na sjeveru.

Nemalo su se igrači iznenadili kada je Luka jučer ušao u autobus u dresu svog najdražeg igrača Lovre Kalinića, prošetao i pozdravio se sa svima.

- Luka, Luka... - odzvanjalo je skandiranje igrača Hajduka autobusom, uz pljesak podrške, a Luka im je zaželio sreću:

- Pobijedite 2-0, a golove neka daju Ohandza i...

- Kalinić? - povikali su igrači, znajući tko je Luki najdraži, no on je ipak prstom pokazao na Nikolu Vlašića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 80

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu