Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrabro srce Zadra: Zakucava i trpa iako mu fali dio kralješka

Hrabro srce Zadra: Zakucava i trpa iako mu fali dio kralješka
1

NIŠTA ME NE MOŽE ZAUSTAVITI To što sam proživio ne bih poželio nikome, rekao nam je 20-godišnji Ivan Vraneš, koji igra na vlastitu odgovornost. I to izvanredno!

VIDEO

Ne želim da me se tretira drukčije, ne želim biti poznat zato što igram ozlijeđen jer nisam ozlijeđen. To što sam proživio ne bih poželio nikome, ali ljudi se bave sportom unatoč svakakvim problemima, dao je na znanje Ivan Vraneš.

Mladi košarkaš bio je junak Zadra ovog vikenda. Bio je najbolji igrač u pobjedi protiv Mege, a dan ranije nije mogao zamisliti da će uopće igrati. Kao 16-godišnjaku otkrili su mu tumor na vratnom kralješku, koji je morao operirati.

- Dok sam bio kadet, godinu dana igrao sam s bolovima, nekad nisam mogao spavati... Liječnici su mislili da mi je skraćena tetiva ili ukliješten živac. Nastavio sam igrati, ali bolovi su bili strašni. Konačno mi je dr. Mladen Harapin pronašao tumor i odmah su me poslali na Rebro na operaciju. Bio sam u šoku, ali nasreću, tumor je bio dobroćudan, samo na nezgodnome mjestu. Odstranili su mi pola trećega kralješka, oporavak je bio kompliciran, trebalo se prisiliti da ulazim u kontakt, ali dosta sam radio s kondicijskim trenerom Lukom Hotijem, koji me vratio u sportski život - ispričao nam je Vraneš.

Nastavio je karijeru, bio je član srebrne U-19 reprezentacije na SP-u, a prošlu sezonu je vrlo dobro igrao na posudbi u Jollyju. Ove je sezone započeo pripreme sa Zadrom. Međutim...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odigrao sam prvu utakmicu, ali na pripremama mi je pozlilo, pa smo odlučili stati i otići na nove preglede. Još čekam nalaze specijalista, dr. Darka Chudyja, ali na kraju mi neće on ni odobriti ni zabraniti da igram, odluka će biti samo moja, a ja sam odlučio da želim igrati - kaže Ivan, a to je dokazao i prošlog petka.

Iako već dva mjeseca trenira odvojeno od ostatka momčadi, prema individualnom programu s kondicijskim trenerom Jurom Šangom, svjestan problema s ozljedama u momčadi, rekao je treneru Matuloviću da želi igrati protiv Mege. Potpisao je da igra na vlastitu odgovornost i zablistao. Već idućeg dana igrao je i protiv Zagreba te ozlijedio skočni zglob.

- Bilo mi je teško zagrijati se prije utakmice, to je posljedica ovakvog režima treninga, nema veze s problemom s vratom - objasnio je Ivan te pojasnio pojam igranja na vlastitu odgovornost.

- Može se svašta dogoditi, kao i svima, povećan je rizik na tom trećem kralješku, ali vratni mišići ga dobro drže, a koliko su oni jaki, toliko ćeš i izdržati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu