Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvatska bez veze na Kosovo i Finsku: Nema ni Luke ni Ivana

Hrvatska bez veze na Kosovo i Finsku: Nema ni Luke ni Ivana
5

Nakon Luke Modrića, za kvalifikacijske utakmice SP-a protiv Kosova i Finske otpao je i Ivan Rakitić, a potencijalne zamjene uopće ne igraju u klubovima. Puno problema ima i u obrani...

VIDEO

Možda je bolje da ne nosim mobitele, samo ću saznati da je još netko ozlijeđen, rekao je Ante Čačić nakon što je objavio da je za utakmice protiv Kosova i Finske ostao i bez Ivana Rakitića.

Sat vremena kasnije, na okupljanju reprezentacije, izbornika je dočekala vijest kako je upitan i stoper Vedran Ćorluka.

Srećom, kasniji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Ćorluka nema novih problema te će moći nastupiti protiv Kosova i Finske. Izbornik Čačić ipak je Ćorluku poštedio treninga u ponedjeljak.

Modrić i Lovren već su prije otpali zbog ozljeda, a izbornik je za Rakitića doznao u nedjelju oko ponoći, pa je pozvao Domagoja Antolića.

- Ivan ima problema s Ahilovom tetivom - kaže izbornik Čačić.

Doznajemo da veznjak Barcelone, koji nije ušao u igru na gostovanju kod Celte, bolove u tetivi trpi već 20-ak dana. Sad ga u Barceloni čekaju terapije. Bolovi su prejaki, Raketa ne može ni potrčati bez bolova i zato će propustiti Kosovo i Finsku.

Ako sve bude u redu, ako terapija bude išla prema planu, možda Ivan Rakitić bude spreman za iduću utakmicu Barcelone u španjolskom prvenstvu.

Raketa, naravno, neće forsirati povratak. Najvažnije je da zaliječi ovu ozljedu i da bude spreman za domaću kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda u studenom.

Hrvatska je ostala bez dva možda krucijalna igrača, izbornik Čačić ima puno briga, ali ne napušta ga optimizam.

- Ma bit će to sve dobro - ponavljao je Ante, koji vjeruje kako će Hrvatska ispuniti svoj imperativ i kako će ovaj tjedan završiti sa šest bodova.

Milan Badelj siguran je u veznom redu, Luku Modrića trebao bi zamijeniti Mateo Kovačić, ali pitanje je tko će zaigrati umjesto Ivana Rakitića.

Marcelo Brozović je u cijelom rujnu odigrao samo 45 minuta u Interu, Marko Rog nema ni minutu u Napoliju nakon odlaska iz Dinama, a Antolić će teško dobiti priliku u prvih 11. Čačić ima samo dva dana da smisli rješenje za Kosovo.

Brozović je protiv Turske u Zagrebu odigrao 30-ak minuta i, najblaže rečeno, potpuno je razočarao.

- Što se tiče Brozovićeva ulaska protiv Turske, on uglavnom ima takve reakcije, nije to bilo samo protiv Turske. Tim gestama nije pokazao nešto zbog čega bih mu ja, s obzirom na to da ga poznam, pridavao epitet zločestoće ili nešto slično - rekao je izbornik, koji je pohvalio igru u nedjeljnom derbiju.

Inače, dan prije okupljanja Čačić je još jedanput pogledao i sažetak ispadanja Hrvatske od Portugala na Euru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura

OAZA DALEKO OD GUŽVE Malo mjesto na Braču krije luksuznu vilu nogometaša. Kad se tamo ne odmara, renta je... Može primiti do deset gostiju, ima pet spavaćih soba i kupaonica