Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska dobila Litvu nakon raspucavanja, Ukrajini zlato

Hrvatska dobila Litvu nakon raspucavanja, Ukrajini zlato
9

Nakon što su Ukrajinci svladali Veliku Britaniju s 2-1 i time izbili na prvo mjesto, Litva je bila u poziciji boriti se za zlatno odličje i promociju u skupinu A, a Hrvatska za treće mjesto

VIDEO

U posljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva Divizije I skupine B u hokeju na ledu, koje je u subotu završeno u Zagrebu, hrvatski hokejaši pobijedili su Litvu s 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0) u raspucavanju te su natjecanje završili na četvrtom mjestu.

Nakon što su Ukrajinci svladali Veliku Britaniju s 2-1 i time izbili na prvo mjesto, Litva je bila u poziciji boriti se za zlatno odličje i promociju u skupinu A, a Hrvatska za treće mjesto. I jednoj i drugoj reprezentaciji je za ostvarenje njihova cilja potrebna bila čista pobjeda u 60 minuta igre, koja donosi tri boda.

No, ni jedni ni drugi nisu uspjeli u svojoj misiji. Kad se nakon 60 minuta oglasila sirena, a na semaforu stajalo 1-1, počelo je slavlje malobrojne ukrajinske navijačke skupine, jer je taj rezultat značio da je Ukrajina osvojila zlato i izborila promociju u skupinu A prve divizije, a Hrvatska ostala na četvrtom mjestu i bez željenog odličja.

Sve do posljednje minute prve trećine vratari Vilim Rosandić i Artur Pavliukov izlazili su kao pobjednici iz svih dvoboja, a onda je Michael Glumac 49 sekundi prije završetka prvog dijela, u situaciji s igračem više, sjajnim udarcem pod gredu okončao prodor s desne strane i donio vodstvo našoj reprezentaciji, na oduševljenje većine od oko 2000 gledatelja u Domu sportova, među kojima su na ovoj utakmici bili i hrvatski premijer Tihomir Orešković, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I drugoj trećini Hrvatska je imala uvjerljivu prednost u udarcima (10-4), ali je Pavliukov ovoga puta zaustavio sve pokušaje. I povremene litavske prijetnje bile su ozbiljne, a gosti su dvaput imali i igrača više. No, Letanogovi su izabranici odigrali najbolju defenzivnu utakmicu, a i Rosandićeve reakcije su bile pravovremene i spretne pa su hrvatski oklopnici i nakon druge trećine bili u poziciji koja im je donosila brončano odličje.

Svjetsko prvenstvo u hokeju

Litavci su najveću priliku za prvi pogodak imali sredinom posljednje dionice, kad su više od minute napadali s dva igrača više, ali su hrvatski reprezentativci i u toj situaciji pokazali da su u ovom dvoboju spremni na sve načine sačuvati mrežu netaknutom.

I tako je bilo sve do 55. minute, kad je koncentracija u hrvatskoj obrani ipak popustila. Donatas Kumeliauskas je ostao zaboravljen i u situaciji 'jedan na jedan' svladao Rosandića za izjednačenje, a ispostavilo se i za konačan rezultat sve do odluke u raspucavanju.

Najbolji hrvatski igrač na ovoj utakmici vratar Vilim Rosandić obranio je dva udarca Litavaca, a Bosas je promašio, pa je pogodak Ivana Jankovića donio utješnu pobjedu hrvatskoj reprezentaciji.

Ukrajina je, unatoč kiksu protiv Litve, na kraju opravdala status favorita i osvojila prvo mjesto. Pobjednički pogodak za 2-1 protiv Velike Britanije, koja je nakon dvije trećine vodila 1-0, a i bod joj je bio dovoljan za zlato, postigao je Ukrajinac znakovitog prezimena - Pobjedonoscev.

U utakmici koja je pobjedniku donosila opstanak u Diviziji I Estonija je s 3-0 svladala Rumunjsku pa će Rumunji sljedeće godine vratiti u Diviziju II skupina A u kojoj su prošle godine osvojili prvo mjesto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.