Obavijesti

Sport

Komentari 202

Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč

Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč
11

Ako je netko sumnjao, ova je utakmica pokazala -  obrana je ključ. Od prve minute, hrvatska je obranom s Duvnjakom naprijed zaustavljala sve pokušaje austrijskog napada i slavila rezultatom 27-23

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Europskog prvenstva. U Beču su 'kauboji' svladali Austriju 27-23 (13-8) i tako upisali još dva boda na tablicu skupine I, no zbog jednog gola je ipak druga, iza Španjolske. 

Pokretanje videa...

13:07

Ako je netko sumnjao, ova je utakmica pokazala -  obrana je ključ. Od prve minute, hrvatska je obranom s Duvnjakom naprijed zaustavljala sve pokušaje austrijskog napada u samom kruženju lopte, a kamo li približavanju. 

Hrvatska je ključnu prednost u utakmici izgradila serijom 7-1 kada se odvojila na 10-5. Tijekom tog razdoblja odlično je funkcionirala obrana 5-1 s Domagojem Duvnjakom kao isturenim igračem koja je natjerala Austrijance za čak devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a i doza sreće  je bila na strani hrvatske reprezentacije jer je četiri do pet šutova Austrijanaca završavalo na okviru gola.

Hrvatska i Austrija susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

Od tih prvih pet pogodaka Austrije čak četiri je postigao krilni igrač Robert Weber dok su njezini najbolji šuteri Mykola Bilyk i Janko Božović bili bez učinka. Bilyk je upio do odlaska na odmor postići dva gola, no prednost Hrvatske ostala je na pet razlike.

U nastavku utakmice Austrija se niti jednom nije uspjela primaknuti na manje od četiri gola razlike. Kada bi domaćini i zaprijetili približavanjem, u tome ih je s nekoliko odličnih obrana spriječio Marin šego.

Hrvatska i Austrija susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest golova, po pet su dodali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dok su kod Austrije najbolji bili Robert Weber sa šest i Gerald Zeiner s četiri pogotka.

Pobjedom protiv Austrije Hrvatska je napravila veliki korak ka polufinalu, sada ima četiri boda, kao i Španjolska koja je ranije u četvrtak svladala Češku sa 31-25, dok je Austrija treća s dva boda. Češka te Njemačka i Bjelorusija, igraju svoj susret 1. kola drugog kruga od 20:30, bez bodova. Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Hrvatskoj slijedi Njemačka u subotu od 20:30. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović