Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatska sljedeće godine prvo kolo otvara protiv Španjolske

Hrvatska sljedeće godine prvo kolo otvara protiv Španjolske
1

Pobijede li Španjolsku, hrvatski će tenisači u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbija - Rusija. Kad bi to bila reprezentacija Srbije, onda bi Hrvatska bila domaćin

VIDEO

Hrvatski tenisači će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače sljedeće godine ugostiti Španjolsku, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u londonskom uredu glavnog pokrovitelja natjecanja BNP Paribas.

Najuspješnija reprezentacija u Davis Cupu u posljednjih 15 godina, koja se pobjedom u Indiji vratila u Svjetsku skupinu, suprotstavit će se hrvatskim tenisačima u 1. kolu Svjetske skupine, a kako su Španjolci bili domaćini u jedinom dosadašnjem dvoboju, tako će se taj dvoboj igrati u Hrvatskoj, samo dva mjeseca nakon finalnog obračuna s Argentincima koji je na rasporedu od 25. do 27. studenoga.

Za pretpostaviti je da će Španjolska nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da će izbornica Conchita Martinez na raspolaganju imati sve najbolje igrače, uključujući i osvajača 14 pojedinačnih Grand Slam naslova Rafaela Nadala.

Španjolska je od 2000. godine, kad je stigla do svog prvog naslova u Davis Cupu, taj trofej osvajala još četiri puta (2004, 2008, 2009. i 20011.) te još dvaput gubila u finalu (2003. i 2012.). Hrvatska je jedini put u finalu zaigrala 2005. u Bratislavi, kad je pobjedom nad Slovačkom stigla do jedinog naslova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U jedinom prijašnjem dvoboju Hrvatske i Španjolske odigranom u Valenciji, u četvrtfinalu 2003. godine, Španjolci su slavili s 5-0. Za Hrvatsku su igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Lovro Zovko i Mario Radić, a izbornik je bio Nikola Pilić, dok je španjolski izbornik Jordi Arrese na raspolaganju imao Juana Carlosa Ferrera, Carlosa Moyu, Alberta Costu i Alexa Corretju. Igralo se na zemljanoj podlozi.

Pobjednici dvoboja prvog kola plasirat će se u četvrtfinale, dok će poraženi u borbu za opstanak. Pobijede li Španjolsku, hrvatski će tenisači u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbija - Rusija. Kad bi to bila reprezentacija Srbije, onda bi Hrvatska bila domaćin četvrtfinala, dok bi protiv Rusije morali gostovati.

Dvoboji četvrtfinala na rasporedu su od 7. do 9. travnja sljedeće godine, polufinalni dvoboji bit će odigrani od 15. do 17. rujna, a dvije najuspješnije reprezentacije će se u finalu boriti za trofej u terminu od 24. do 26. studenoga.

Poražene reprezentacije iz prvog kola čeka borba za ostanak u Svjetskoj skupini, a ti će dvoboji biti igrani u terminima polufinalnih dvoboja, od 15. do 17. rujna.

Svjetska skupina - 1. kolo (3 - 5. veljače 2017.)

  • Argentina (1) - Italija
  • Njemačka - Belgija (7)
  • Australija - Češka (4)
  • SAD - Švicarska (5)
  • Japan - Francuska (6)
  • Kanada - V. Britanija (3)
  • Srbija (8) - Rusija
  • HRVATSKA (2) - Španjolska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu