Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hrvatski hokejaši izgubili od Velike Britanije na startu SP-a

Hrvatski hokejaši izgubili od Velike Britanije na startu SP-a
8

Hrvatska hokejaška reprezentacija izgubila je utakmicu prvog kola skupine B Svjetskog prvenstva u Diviziji I u zagrebačkom Domu sportova od Velike Britanije rezultatom 4-1

VIDEO

Hokejaši Hrvatske poraženi su u nedjelju od Velike Britanije 1-4 (1-1, 0-2, 0-1) na startu Svjetskog prvenstva Divizije I skupine B kojem je domaćin Zagreb.

Pred oko 2500 gledatelja u Domu sportova, među kojima je bila i skupina od tristotinjak britanskih navijača, gosti su se pokazali klizački nadmoćnijom i uigranijom momčadi od pomlađene i nekompletne hrvatske reprezentacije. O tome najbolje svjedoči razlika u broju udaraca, koja je bila 29-14 u korist gostiju, kao i činjenica da je vratar Mate Tomljenović bio najbolji igrač naše reprezentacije, skupivši 25 obrana.

Ipak, ni on nije svemoguć, a prvi put je svladan u 12. minuti, kad je pak u mrežu skrenuo Robert Dowd. Igrala se 15. minuta kad je Mislav Blagus iskoristio brojčanu prednost od dva igrača više te razveselio hrvatske navijače. Neodlučenih 1-1 bio je odličan rezultat za Hrvatsku nakon prve trećine.

No već u drugoj trećini kvaliteta Britanaca došla je do izražaja. Jonathan Weaver je u 25. minuti neobranjivo poslao pločicu pod gredu, a u 36. minuti je Craig Peacock iskoristio kontranapad za vodstvo gostiju 3-1.

Nakon nekoliko neiskorištenih situacija Hrvatske s igračem više, Colin Shields je u 49. minuti kaznio našu reprezentaciju i postavio konačnih 4-1 i zasluženu pobjedu Britanaca.

Sljedeći suparnik hrvatskim hokejašima je Ukrajina koja je u nedjelju sa 6-1 nadigrala Rumunjsku i opravdala status favorita za osvajanje prvog mjesta u povratak u skupinu A. Dvoboj Hrvatske i Ukrajine u Domu sportova započinje u 20 sati.

Bit će to još jedan dobar test za Letangove izabranike, ali rezultatski ne pretjerano važan. Mnogo važnije će biti što će hrvatski hokejaši napraviti u dvobojima koji slijede od srijede nadalje, protiv Litve, Estonije i Rumunjske. U tim bi dvobojima naša reprezentacija trebala biti i značajno pojačana jer bi joj se u ponedjeljak trebao pridružiti Borna Rendulić.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Litva je s uvjerljivih 7-2 nadigrala Estoniju. Litavci će u ponedjeljak od 13 sati igrati protiv Rumunjske, dok će u 16:30 sati započeti dvoboj Velike Britanije i Estonije.

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 2500.

Strijelci: 0-1 Dowd (12'), 1-1 Blagus (15'), 1-2 Weaver (25'), 1-3 Peacock (36'), 1-4 Shields (49')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom