Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvatski nogometaš u Srbiji: Plaća mi stiže čak i dan ranije

Hrvatski nogometaš u Srbiji: Plaća mi stiže čak i dan ranije
1

ANTE METALAC Zadranin Ante Mitrović (28) najbolji je igrač Metalca iz Gornjeg Milanovca, najvećeg hita srpske lige. Iz šale su ga u obitelji prozvali 'Aleksandar'

VIDEO

Primljen sam odlično, svi su neviđeno ljubazni. Kad sam došao, rekli su mi u klubu: ‘Slušaj, ako će te netko dirati, samo nam se javi’. Šalimo se na taj način, ali stvarno nisam niti u jednom trenutku osjetio bilo kakvu neugodnost, kaže Ante.

Nakon sedam kola Metalac iz Gornjeg Milanovca treća je momčad srpskog prvenstva, a uspjeh ponajprije mogu zahvaliti Zadraninu Anti Mitroviću.

- U Metalac sam došao preko prijatelja Uroša Dečića. Igrali smo zajedno u Kopru i pitao me bih li došao u Srbiju. Imao sam opciju odlaska u nekoliko hrvatskih prvoligaša, no čuo sam da baš ne plaćaju igrače, da isplate kasne po šest-sedam mjeseci. Da vidite kako je ovdje, plaće ne samo da ne kasne nego stižu i dan ranije - kaže nam Ante.

U Gornjemu Milanovcu živi sa suprugom, a vrijeme krate izlascima na večere, koje su “bagatela”.

- Ovdje je stvarno sve jeftino, evo, upravo smo supruga i ja došli s večere. Jeli smo tjesteninu, popili svatko po piće i sve skupa platili pet eura, odnosno oko 40 kuna. Jako je jeftino.

Ante je sa 16 godina iz Zadra stigao u Dinamo, doveo ga je pokojni Tomislav Bašić, koji je doveo i Luku Modrića. Igrao je i za sve hrvatske mlađe selekcije, U-17, U-19 i U-21.

- Božidar Šikić i Zdravko Mamić htjeli su da ostanem, no majka se zbog posla nije mogla preseliti u Zagreb, pa sam se vratio u Zadar. I ko za vraga, prvu sljedeću utakmicu Dinamo nas je dobio 7-0 i izbacio iz prve lige - kaže kroz smijeh Ante.

Obitelj ga je podržala u odluci, ujak i tata su ga iz šale, umjesto Ante, prozvali Aleksandar.

- Kao klinac čitao sam stripove i skupljao sličice iz Gornjeg Milanovca. Baš sam neki dan tražio te legendarne stripove, kao što je bio ‘Zagor’, no nema ih više u Milanovcu - zaključio je Ante.

Nizak standard

Zaposlenici u klubu imaju u prosjeku oko 200 eura na mjesec, vrlo je nizak standard u Gornjemu Milanovcu, kaže Mitrović

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima