Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Hrvatski' UFC-evci dominirali su na Fight Nightu u Albanyju

'Hrvatski' UFC-evci dominirali su na Fight Nightu u Albanyju
1

UFC Fight Night 102 u Albanyju pružio nam je neke sjajne borbe, a Derrick Lewis nastavio je odličan niz u teškoj kategoriji. Trenutno je 10. izazivač. Slavio je i Ngannou, kao i Meersschaert - anakonda gušenjem

VIDEO

Noćašnji UFC Fight Night 102 u američkom Albanyju pružio je nekoliko odličnih borbi, a u glavnoj ulozi bila su dva borca koja su nastupila i u Zagrebu. Derrick Lewis i Francis Ngannou uspješno su odradili zadatke i slavili u glavnoj, odnosno doglavnoj borbi večeri.

Derrick 'The Black Beast' Lewis hrvatskoj publici predstavio se na UFC Fight Nightu 86 koji se održao u Zagrebu 10. travnja 2016. Amerikanac je atraktivno nokautirao Gabriela Gonzagu i pobrao salve komplimenata. No rekao je i kako se više nikad neće vratiti u Hrvatsku jer mu je bilo grozno i hrana mu je bila loša.

Zatim je pobijedio Roya Nelsona jednoglasnom odlukom da bi noćas slavio protiv Shamila Abdurakhimova tehničkim nokautom u četvrtoj rundi glavne borbe večeri u teškoj kategoriji. Bila je to borba u kojoj Lewis nije pokazao puno. Čak naprotiv, bio je loš u prvoj, bio je loš u drugoj, nije mu išlo ni u trećoj rundi, ali znao je da samo mora nekako doći u top poziciju u parteru i stvar će biti gotova.

To je i napravio. Izborio se za full mount i serijom udaraca natjerao suca na prekid. Lewis je trenutno jedan od najatraktivnijih teškaša, u kratkom periodu došao je na mjesto desetog izazivača UFC-eve rang liste.

- Bila je ovo jedna od mojih najgorih borbi ikada. Uopće mi se nije svidio moj nastup. Bilo je to teško sra*je - rekao je The Black Beast nakon borbe, a razmišljao je i o prozivanju Marka Hunta. No rekao je kako ne voli njegov stil borbe i da to neće napraviti.

Ngannou slavio polugom

Co-main event večeri pružio nam je borbu još jednog borca koji je nastupio pred hrvatskom publikom. Veliki favorit Francuz Francis Ngannou pobijedio je Anthonyja Hamiltona u teškoj kategoriji. Ngannou je poznat po nevjerojatnoj sposobnošću nokauta pa je bio izraziti favorit u stojci dok se Hamiltonu predviđala bolja izvedba u parteru. No MMA je prevrtljiv sport, ne pobjeđuje uvijek sposobniji.

Upravo je to dokazao Ngannou, koji je boljem parterašu izvukao kimuru u prvoj rundi. Big John McCarthy prekinuo je borbu.

Od poznatijih imena, Corey Anderson pobijedio je Seana O'Connella tehničkim nokautom u drugoj rundi u poluteškoj kategoriji dok je Gian Villante učinio istu stvar, u istoj rundi Saparbeku Safarovu također u poluteškoj kategoriji.

Posebno lijep bio je potez Geralda Meerschaerta, koji je u debiju anakonda gušenjem pobijedio Joea Gigliottija u srednjoj kategoriji u prvoj rundi.

Rezultati UFC Fight Nighta 102:

Main card

Derrick Lewis pobijedio Shamila Abdurakhimova via TKO (udarci) u 3:42 4. runde.
Francis Ngannou pobijedio Anthonyja Hamiltona via poluga (kimura) u 1:57 1. runde.
Corey Anderson pobijedio Seana O'Connella via TKO (udarci) u 2:36 2. runde.
Gian Villante pobijedio Saparbeka Safarova via TKO (udarci) u 2:54 2. runde.

Undercard

Justine Kish pobijedila Ashley Yoder via jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28).
Randy Brown pobijedio Briana Camozzija via TKO (koljeno i udarci) u 1:25 2. runde.
Gerald Meerschaert pobijedio Joea Gigliottija via poluga (anaconda gušenje) u 4:12 1. runde.
Andrew Sanchez pobijedio Trevora Smitha via jednoglasna odluka (30-27, 30-27, 30-27).
Shane Burgos pobijedio Tiaga Tratora via jednoglasna odluka (30-26, 29-28, 29-27)
Marc Diakiese pobijedio Frankieja Pereza via jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28).
Ryan Janes pobijedio Keitha Berisha via jedgnolasna odluka (29-28, 29-28, 29-28). 
Juliana Lima pobijedila JJ Aldrich via jednoglasna odluka (30-27, 30-27, 30-27).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani