Obavijesti

Sport

Komentari 86

Bajka se nastavlja: Mikica je izborila polufinale Australije!

Bajka se nastavlja: Mikica je izborila polufinale Australije!
23

Mirjana Lučić-Baroni nakon 18 godina ponovno je u polufinalu jednog Grand Slam turnira. Makaranka je za sat i 50 minuta igre svladala petu nositeljicu Karolínu Plíškovu 6-4, 3-6, 6-4

VIDEO

Stavila je krunicu oko vrata uoči servisa za meč. I bila je sretna. Pala je na zemlju, prekrižila se i zaplakala. Mirjana Lučić-Baroni ispisala je novu blistavu stranicu svoje karijere, ali i hrvatskog tenisa nakon ulaska u polufinale Australian Opena.

Mikica se nakon sat i 50 minuta velike borbe plasirala u polufinale Australian Opena svladavši petu nositeljicu, Čehinju Karolínu Plíškovu 6-4, 3-6, 6-4. Nakon dugih 18 godina i Wimbledona, Makaranka je ušla među četiri na Grand Slamu i tako, sa 78. pozicije, izborila ulazak među Top 30 tenisačica svijeta (28. mjesto izgubi li u polufinalu).

- Oduševljena sam, ne mogu vjerovati da sam došla ovako daleko. Noge me bole kao lude, ovo je da poludiš - govorila je presretna Mikica nakon meča u kojem je pokazala zašto i s 34 godine s pravom pripada u sam vrh svjetskoga tenisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao što sam uvijek govorila, znam da mogu igrati dobro, a problem je držati konstantu. Ovaj put sam uspjela i presretna sam - kazala je Lučić-Baroni nakon pobjede nad deset godina mlađom Čehinjom koja joj je oduzela servis čak sedam puta (koliko i ona njoj), ali nije mogla stati na kraj odlučnoj igri prepunoj izravnih poena.

- Kako ću proslaviti pobjedu? Obitelj je sretna, ali slavlje će biti jednostavno. Uzbuđena sam, ali čim dođem do trenera i malo popričamo, sve će se vratiti u normalu - rekla je hrvatska tenisačica.

Fantastična igra u prvom setu

Bio je to meč prepun uspona i padova za obje tenisačice. Mikica je krenula pomalo rezervirano i izgubila je svoj servis na početku za vodstvo Čehinje 3-1, no malo-pomalo počela je pronalaziti ritam na udarcima i igrati svoju prepoznatljivu igru zbog koje ju je gušt gledati.

Trima uzastopnim gemovima Lučić-Baroni okrenula je zaostatak u vodstvo 4-3, a potom - pri servisu Plíškove za ostanak u prvom setu - napravila još jedan, ključni break za osvajanje prvog seta 6-4.

Medicinski time-out Plíškove uzrokovao crnu rupu

Dobra igra s kraja prvog seta prelila se i na početak drugog pa je hrvatska tenisačica brzo povela 2-0 i činilo se kako će brzo završiti meč. Ipak, postala je nervozna i počela promašivati lagane lopte, što je Čehinja iskoristila i napravila re-break.

Peta tenisačica svijeta dodatno je poremetila koncentraciju Makaranki zatraživši odmah potom medicinski time-out zbog žuljeva na lijevom stopalu i tu su počeli problemi za Mikicu. Nakon što je odservirala za 2-2, izgubila je servis triput zaredom u drugom setu, što nije uspjela nadoknaditi ni jednim svojim breakom. Plíšková je tako sa 6-3 izborila treći set.

Promjena zavoja donijela pobjedu

Agresivna Mikica otvorila je odlučujući set novim breakom, na što je Plíšková odmah odgovorila petim uzastopnim oduzetim servisom. U tim je trenucima tenisačicama teže bilo zadržati svoj početni udarac nego napraviti break, što se obilo o glavu Plíškovoj već u sljedećem gemu.

Mikica je zaustavila svoju crnu seriju na početnom udarcu odserviravši za 3-1, a onda se Čehinja nekako uspjela vratiti osvojivši tri uzastopna gema. Hrvatica tada radi potez za notes uzimanjem medicinskog time-outa radi bolova u lijevoj nozi koji je muče dulje vrijeme.

Nakon šest minuta stanke Mikica je izašla kao potpuno drugačija igračica te je dobila 12 od sljedećih 13 poena, više nego dovoljno za pobjedu karijere u 35. godini života u koju je ugradila čak 42 izravna poena (naspram 23 Plíškove).

Serena nahvalila Mikicu

Hrvatica će u polufinalu će igrati protiv druge nositeljice, Amerikanke Serene Williams koja je za sat i 17 minuta igre svladala devetu nositeljicu, Britanku Johannu Kontu 6-2, 6-3. U drugom, sveameričkom polufinalu Coco Wandeweghe će pokušati zaustaviti Sereninu stariju sestru Venus Williams.

- Ponosna sam na Mirjanu, igrala je sjajno. Lijepo ju je vidjeti natrag, bit će inspirirajuće igrati protiv nje. Tko god pobijedio u tom meču, igračica s 30+ godina igrat će u finalu - rekla je Serena o Mikici nakon 34. plasmana u polufinale nekog Grand Slama

Australian Open (Ž), četvrtfinale:

  • Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Karolína Plíšková (Češka, 5) 6-4, 3-6, 6-4
  • Serena Williams (SAD, 2) - Johanna Konta (Velika Britanija, 9) 6-2, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje