Obavijesti

Sport

Komentari 14

Igrač Ajaxa koji je bio u komi pušten kući: Zna se i nasmijati

Igrač Ajaxa koji je bio u komi pušten kući: Zna se i nasmijati
19

Zna da je s obitelji. Budan je, spava, kiše, jede, podriguje se, ali ne ustaje iz kreveta, opisao je brat nekadašnje mlade nade Ajaxa Abdelhaka Nourija čija je karijera naprasno prekinuta s 20 godina

VIDEO

Odnedavno je kući, sad se mi brinemo za njega. Otkad je otpušten iz bolnice, puno je bolje, rekao je Abderrahim Nouri, brat bivšeg nogometaša Ajaxa i mladoga nizozemskog reprezentativca Abdelhaka Nourija (22) koji prolazi kroz pakao posljednje tri godine.

U prijateljskoj utakmici protiv Werdera na pripremama u Austriji u srpnju 2017. Nouri se srušio 18 minuta prije kraja. Imao je srčani udar. Dugo su mu pružali pomoć na terenu, a u bolnicu u Innsbruck odvezao ga je helikopter.

POGLEDAJTE VIDEO:

Scene su bile potresne. Plakali su mu suigrači i protivnički igrači dok su ga oživljavali na travnjaku, ali nisu to učinili dovoljno brzo. Abdelhaku je mozak predugo ostao bez kisika i završio je u komi.

Trinaest mjeseci poslije, u kolovozu 2018., probudio se iz kome. Korak po korak, sve više komunicirao je s najbližima. A sad je, nakon gotovo tri godine, opet u svojoj kući.

- Svjestan je gdje je, opet je u poznatom okruženju s obitelji. Budan je. Spava, kiše, jede, podriguje se, ali ne ustaje iz kreveta. Vezan je za krevet i jako ovisan o nama - opisao je Nourijev brat i dodao:

- Kad ima dobar dan, možemo komunicirati s njim, primjerice, obrvama ili smiješkom. Ali vidite da to ne može trajati predugo. Pričamo s njim kao da nije bolestan. Razgovaramo kraj njega i gledamo nogomet s njim. Gleda ga i jako mu se sviđa. Često pokazuje emocije. I taj smiješak nam toliko znači.

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen
AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen

Porijeklom Marokanac, Nouri je prošao sve uzraste Ajaxove omladinske škole i skupio 114 nastupa, od čega 40 za prvu i drugu momčad. Bio je s momčadi na finalu Europske lige protiv Manchester Uniteda 2017., ali završio je na tribini.

- Moramo se brinuti o njemu najbolje što možemo. Trudimo se da što više toga napravimo sami - rekao je otac Mohammed.

Klupski liječnik Don de Winter zbog prekasne reakcije na kobnoj utakmici dobio je otkaz. Defibrilator je morao biti na terenu puno ranije.

- Da se to dogodilo, Abelhak bi bio u boljem stanju. Ne možemo biti sigurni, ali postojala bi mogućnost. Prihvaćamo odgovornost i posljedice za to - govorio je izvršni direktor Ajaxa, legendarni Edwin van der Sar (49).

Nouri se danas opet smije, gleda najdraži sport i, s obzirom na napredak koji je pokazao i na tolike godine koje su pred njim, ne sumnjamo da će se i dalje boriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve