Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ilija Nestorovski treći najbolji strijelac jedne sezone 1. HNL

Ilija Nestorovski treći najbolji strijelac jedne sezone 1. HNL
1

Makedonski napadač tek je drugi stranac koji je postao najbolji strijelac Prve HNL nakon Fatosa Beqiraja i treći po broju golova u jednoj sezoni. Ispred njega samo su Eduardo i Vlaović

VIDEO

Nisam mogao na bolji način zaključiti avanturu u zaprešićkom Interu. Otvorilo mi se, zabio sam hat-trick i stvarno sam presretan, rekao je Makedonac Ilija Nestorovski (26), najbolji strijelac 25. sezone Prve hrvatske nogometne lige s isto toliko golova na kontu.

Napadača "diva iz pregrađa" ranije ove godine kupio je Palermo za odštetu od svega 500.000 eura. S obzirom na ono što je Nestorovski pokazao na hrvatskim prvoligaškim terenima, to bi morala biti dobra kupnja. Još da Sicilijanci potvrde prvoligaški status u posljednjem kolu Serie A...

- Od prvog dana, od prvog intervjua sam rekao da vjerujem u sebe i da ću, ako Inter bude dobro igrao, boriti se za prvo mjesto. Ne da sam se borio, nego sam bio uvjerljivo najbolji strijelac - rekao je Nestorovski, koji je prvog pratitelja na ljestvici strijelaca, sunarodnjaka Muzafera Ejupija iz Slaven Belupa, nadmašio za čak deset golova.

Gledajući broj golova najboljeg strijelca po sezonama HNL-a, Nestorovski se smjestio na visoko treće mjesto iza rekordnog Eduarda da Silve u dresu Dinama iz sezone 2006/07. (34 gola) te Gorana Vlaovića, koji je za maksimirski klub u sezoni 1993/94. zabio 29 golova. Tek je drugi inozemni igrač na tom popisu, ne računajući naturaliziranog Eduarda, daleko efikasniji od najboljeg strijelca sezone 2011/12. Fatosa Beqiraja, koji je za Dinamo zabio tek 15 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lošu vijest na oproštaju od sezone koju je Inter zaključio domaćom pobjedom nad Osijekom (4-2) Nestorovski je dobio neposredno nakon utakmice saznavši da je Uefa potvrdila četverogodišnju suspenziju njegovu bivšem reprezentativnom kolegi Arijanu Ademiju.

- Prevelik je to udarac za makedonski nogomet. Nadali smo se da će suspenziju smanjiti na godinu dana. To je veliki šok za nogomet u Makedoniji. Cijela je Makedonija uz Ademija i nadam se da će se vratiti još jači - zaključio je budući član Palerma za Hrvatski radio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta