Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kupom dominiraju prvoligaši: Poznati su i parovi četvrtfinala

Kupom dominiraju prvoligaši: Poznati su i parovi četvrtfinala
4

ČETVRTFINALISTI PRVOLIGAŠI Svih osam konkurenata u četvrtfinalu Kupa su članovi 1. HNL. Borba za polufinalna mjesta na rasporedu je 30. studenog

VIDEO

Poslije 'vatrometa' kojeg su priredili Rudeš i Rijeka u terminu od 14 sati, od 17 sati odigrale su se posljednje dvije utakmice osmine finala kupa Hrvatske.

U Zaprešiću je Inter minimalno savladao vinkovačku Cibaliju 1-0 golom Marka Kolara iz 43. minute, dok je Osijek uspio izvući kartu za četvrtfinale na Šubićevcu protiv Šibenika. Tamo je završilo 1-2, za goste iz Slavonije strijelci su bili Lopa u 41. te Petrovikj u 66. minuti. Nadu domaćoj momčadi omogućio je Brito u 76. minuti, no više od toga nije išlo.

Početak utakmice u Šibeniku protekao je bez velikih šansi, Osijek je pokazivao više inicijative, ali domaći su bili dobro organizirani na terenu. Sve do 41. minute u kojoj je Ukrajinac Dmitro Lopa ispremiješao obranu domaćih i lijepo plasirao loptu u mrežu Slavice. 

Zekićevi puleni otišli su na poluvrijeme uz minimalnu prednost koja je povećana u 66. minuti. Lijepa akcija Vojnovića i Petrovijka završila je golom veznjaka reprezentacije Makedonije koji je uspio uz malo sreće to ugurati u mrežu.

Potom se Šibenčani otvaraju i kreću na sve ili ništa što je rezultiralo golom Brita da Silve u 76. minuti. Iskoristio je konfuziju u užoj obrani gostujućeg sastava te lako smanjio rezultat na 1-2.

'Narančasti' su pritisnuli svim silama u posljednjih 15 minuta, bilo je tu nekoliko polušansi koje nisu uspjeli konvertirati u izjednačujući gol. Utakmica je od 76. minute pa do svog finiša pripala domaćima, Osječani su se branili - kao da je u zraku 'visio' novi povratak drugoligaša protiv prvoligaša u razmaku od samo nekoliko sati. 

Osijek je imao sedam udaraca u okvir protivničkog gola, dok je Šibenik ostao na dva pokušaja. Posjed je otišao na stranu gostiju - 58% vremena Zekićevi izabranici držali su loptu u svom vlasništvu.

Zaprešićki Inter uspio je pobijediti vinkovačku Cibaliju 1-0. Gol odluke djelo je Marka Kolara iz 43. minute. Momčad iz Zaprešića jedina je kao domaćin prošla među osam najboljih.

U tri ranije odigrane utakmice slavili su favoriti, ali su se namučili za prolaz, što se posebno odnosi na nogometaše Rijeke, vodeće momčadi Prve HNL, koji su tek u produžetku stigli do 5-3 pobjede nad drugoligašem Rudešom, ispustivši pritom vodstvo 3-0 iz prvog poluvremena.

Hajduk je na gostovanju kod drugoligaša Solina nadoknadio je gol zaostatka i na kraju slavio s 2-1, baš kao što je to učinila i Lokomotiva na gostovanju u Mladini kod trećeligaša Vinogradara.

Kako je ždrijeb dirigiran, već znamo i tko će igrati u četvrtfinalu. Čeka nas tako splitski derbi, Dinamo će u Zaprešić, Rijeka kod Lokomotive, a Osijek će ugostiti Slaven Belupo.

Parovi četvrtfinala Kupa:

Inter-Zaprešić – Dinamo
Split – Hajduk
Lokomotiva – Rijeka
Osijek – Slaven Belupo

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA:
Solin - Hajduk                 1-2
Vinogradar - Lokomotiva        1-2
Rudeš - Rijeka                 3-5 - produžetak
Inter - Cibalia                1-0
Šibenik - Osijek               1-2 
Odigrano u utorak:
Bjelovar - Dinamo 	       1-2
Novigrad - Slaven Belupo       0-1
Istra 1961 - Split 	       1-3 - produžetak
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović